avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Activitate rodica123

Activitate rodica123

Multumesc frumos pentru raspuns,
O zi buna va urez
Joha a scris:

stimata doamna vad ca nu ne intelegem. Dupa eliberarea certificatului de mostenitor ati facut partaj? Adica un act notarial separat in care fiecare din mostenitori ramanea cu cate un bun din masa succesorala sau cel care nu avea niciun bun era despagubit. daca ati facut partaj atat pe bunurile mobile cat si pe masina inseamna ca trebuie sa scrie in partaj ca masina revine lui X.
Cred ca nu stiti despre ce e vorba ...cred ca ati dezbatut mostenirea doar ramanad coproprietare toate trei pe toate bunurile in cote . Asta nu inseamna partaj. Partaj inseamna sa va revina fiecaruia fie cate un bun din masa succesorala sau sa primiti sulta in schimbul cotei parti cedate din bunuri.

Intr-adevar asa s-a facut, acum suntem coproprietare toate trei pe toate bunurile, intrebarea mea erea acum ce urmeaza sa facem, care sunt pasi de urmat pentru a partaja totul fiecaruia cum se cuvine, trebuie mers iar la notar?
Partaj s-a facut pe toate bunurile, casa, masina, conturi in banca, loc de veci, etc, singura noastra problema este autoturismul caruia intre timp i-a expirat asigurarea si de 4 luni sta in garaj, cine o poate conduce? fiind trei proprietari la autoturism si cel trecut in talon nu mai este printre noi, la notar cand am facut succesiunea nu ni s-a spun ce pasi mai trebuie de urmat, doar au facut imparteala cum se face cota parte fiecare, ne-a luat bani, o suma destul de mare si mai departe??? ce este de facut?
Buna ziua, am o serie de nelamuriri, daca ma puteti ajuta va rog, in urma cu 6 luni tatal meu a trecut in nefiinta, la finele anului trecut mai exact prin noiembrie am facut succesiune la toate bunurile tatalui meu, sunt eu sora mea si mama care am beneficiat de aceste drepturi, tatal meu detinea o masina Dacia Logan, acum in urma succesiuni ne-am trezit ca toate trei(mama, eu si sora mea) suntem proprietarele acelui autoturism, cum facem si ce trebuie sa facem sa fie doar un singur proprietar, sa spunem mama, sa facem actele la masina pe numele mamei mele, care sunt pasi de urmat. Va multumesc frumos pentru raspuns