avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Activitate elenajijie

Activitate elenajijie

Buna ziua,

Tatal meu tocmai a preluat functia de administrator la un bloc cu 2 etaje, fara a avea vreo calificare sau pregatire de specialitate, de la o persoana ca nu si-a facut treaba cum trebuie (nu a platit furnizorii conform incasarilor iar la financiar a depus declaratia 100 pana acum 2 luni). As vrea sa ma indrumati cu pasii pe care trebuie sa ii faca: tata este deja salariat, deci trebuie sa I se mai faca un contract de munca sau se poate si cu conventie civila pe perioada nedeterminata? El va fi singurul salariat deoarece presedintele de bloc nu doreste nici un salariu iar curatenia si-o asigura fiecare cu randul. Ce formalitati trebuie sa faca atat in numele Asociatiei cat si in numele lui, ce contrubutii trebuie sa declare/plateasca si ce formulare? Am mai citit ca se face declaratia 112 pentru Asociatie si se trece si angajatul, mai trebuie si altceva? Stiu ca se depun online declaratiile acum si si-a luat un certificat de semnatura digitala, dar daca nu au cont bancar se pot face platile prin foaie de varsamant la trezorerie?
Sper ca am oferit informariile necesare pentru a primii raspunsuri la intrebarile de mai sus, deorece chiar nu stim ce trebuie facut sa fie corect si legal.
Multumesc anticipat pentru ajutor!