Eu vreau sa spun doar cateva chestiuni:
1. mai intai felicitari celor care au luat examenul, nu uitaţi totuşi că nu s-a terminat, mai este şi testarea psihologică
2. felicitări tuturor participanţilor, e un efort mare să înveţi şi să participi la examenul ăsta
3. cei care aţi luat o notă mai mică la interviu, încercaţi să depăşiţi eşecul (cunosc pe cineva care într-un an a luat peste 9,50 la interviu, iar în celălalt an sub 8);
4. puteţi să faceţi memorii, nu cred să se rezolve ceva, în ce priveşte ponderea sau existenţa unei singure comisii
5. anul trecut o comisie a dat numai note mari, iar altă comisie (a persoanei despre care am amintit) a dat în proporţie de 98% numai note mici;
6. proba aceasta de eseu (de 30 de minute) până acum s-a dat live, în faţa comisiei, când trebuia să gândeşti şi să argumentezi rapid maxima respectivă (şi toţi ochii erau pe tine şi te măsurau), nu puteai să tai nimic, nu puteai să ştergi nimic, ce ai zis rămânea zis
7. cei care aţi reuşit să intraţi încercaţi să nu deveniţi aroganţi
8. cei care veţi intra în final nu uitaţi că vă veţi întâlni în instanţă sau în parchete cu contracandidaţi de-ai voştri care au obţinute note la fel de bune la drept şi la logică, dar au obţinut mai puţin la o probă de câteva minute
9. cei care veţi intra în final, încercaţi să vă aduceţi aminte când veţi termina INM-ul şi veţi ajunge în instanţă sau în parchet câtă muncă a presupus să învăţaţi, respectaţi-i pe ceilalţi de lângă voi, au învăţat cu aceeaşi trudă şi cu aceeaşi determinare, numai că ..... o probă de interviu l-a făcut pe unul să devină magistrat, iar pe altul grefier. Iar cel care e grefier nu mai poate să înveţe, că nu mai are timp de aşa ceva, deşi şi pe el îl duce capul. Sau e avocat, şi stă şi ascultă cum ţipaţi la el în sala de judecată.........
10. nu deveniţi aroganţi ! INM-ul nu-i uşor, sunt examene grele, absolvirea e şi mai grea, capacitatea a devenit din ce în ce mai grea! eu vă urez doar să aveţi nervii tari şi putere de învăţătură pe viitor, greul de-abia acum începe! Beţia reuşitei e măreaţă, însă..... ce vine după aia...... !