avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Activitate apopa500

Activitate apopa500

Altcineva daca ma mai poate ajuta cu niste raspunsuri.

Multumesc frumos.
Va multumesc inca o data.

Stima,
A Popa
Multumesc inca o data.

Credeti ca voi ajunge sa fac inchisoare pentru faptele pe care le-am comis? Ce sanse am sa scap fara a face inchisoare?
@Claudiu90

Multumesc frumos pt raspunsuri si pt timpul petrecut pt a ma lamuri.
Sper sa nu ajung sa fac inchisoare pt asemenea fapta.

Daca altcineva ma mai poate ajuta cu raspunsuri leagte de problemele mele sau are alte pareri, ii multumesc.

Cu stima,
A Popa
@Claudiu90

Primul dosar mi s-a facut in judetul A, deci voi fii chemat de procuror in orasul A.

Al doi-lea dosar in judetul B.
In care dintre cele doua orase se vor judeca amandoua dosarele, daca incepe un proces.

Pentru primul dosar(cel cu alcoolemie 0.47 la etilotest) mi s-a spus de catre agentul de circulatie ca voi fi chemat la procuror aprox in luna octombrie.

Acest procuror nu cred ca stie ca eu am mai facut o prostie mai mare ca mine si am obtinut un permis nemtesc, care ulterior mi-a fost retinut in judetul B. Deci daca ma trimite in judeacta, cum se va face sa mi se judece si al doi-lea dosar tot aici (oras A) si sa nu trebuiasca sa merg si la un al doi-lea proces in judetul B.

Personal, situatia mi se pare foarte complicata, iar legea mi se pare foarte greu de inteles si cu posibilitatea ca fiecare sa interpreteze cum vrea.

Si faptul ca mi-a fost suspendat permisul de conducere romanesc, am inteles ca nu mai am voie sa circul, dar ce imi interzice sa circul daca eu am obtinut un permis de conducere nemtesc. Apoi am aflat ca nu am voie sa detin doua permise de conducere europene, dar eu voi renunta la permisul romanesc, cand voi termina cu toate problemele astea si voi pastra permisul nemtesc. Nu am nici o idee daca apoi voi avea dreptul de a conduce in Romania cu permisul nemtesc, sau eu nu voi mai avea voie sa conduc niciodata in Romania.

Totul mi se pare extrem de complicat.
Este bine sa merg la procuror, cand ma va cita pt audiere si sa-i prezint manualul de instructiuni al aparatului etilotest?? Oare ma va considera un tip care se crede prea destept, sau va citi manualul? Nu am nici o idee cum sa ma prezint in fata procurorului. Stiu sigur ca imi voi lua toate actele medicale, pe care le-am si tradus si legalizat. Sa merg oare cu un avocat, sau sa merg singur? Ma gandesc sa nu dau impresia ca sunt un figurant care munceste in strainatate si vin plin de mine, insotit de avocat.

Multumesc
@Claudiu 90
Multumesc pt raspunsul scurt si la obiect. Inca ceva...

Pot obtine o condamnare cu suspendare la primul dosar, iar la al doilea dosar pot obtine tot condamnare cu suspendare? Este adevarat ca fiind doua fapte concurente, pedepsele mele se vor contopi si voi ramane la condamnarea cu suspendare cea mai mare?

Multumesc frumos,
A Popa
Va multumesc pentru raspuns. De ce spuneti ca problema cea mai grava este ca am obtinut permis de conducere in Germania. Am dat un examen pt el. L-am obtinut legal. Nu m-a intrebat nimeni daca am permis de conducere in alta tara europeana.
Avocatul mi-a spus ca avand actele mele mediacale, am sanse foarte mari sa scap doar cu o amenda administrativa. Am 4 agenti de circulatie pe care i-am intrebat daca pot circula cu permisul nemtesc si mi-au raspuns ca am voie. Am manual de utilizare al aparatului estilotest cu care am fost testat; in acest manual scrie: conditii optime de folosire ale aparatului -5 +40 grade Celsius. In momentul in care am fost testat, erau cel putin -10 grade Celsius. In plus, tot in manualul de instructiuni scrie ca are o marja de eroare de +/-5%.

Referitor la al doilea dosar penal, nici agentul care mi-a facut dosarul penal nu stia daca am voie sau nu sa circul cu permisul nemtesc. A trebuit sa sune procurorul sa-l intrebe.

Ce vreti sa spuneti ca ati fost de meserie? Ati fost avocat? Sau ati fost agent de circulatie?

Va multumesc inca o data pt raspuns, dar m-ar interesa mai mult parerea unui avocat.

Stima

PS. Mesaj adresat domnului Gheorghes
Buna ziua. Am apelat la acest forum, deoarece am o problema foarte serioasa si in acelasi timp foarte complicata. Voi incerca sa scriu cat mai detaliat.

In luna decembrie, anul precedent, am fost oprit de politie. Am fost testat cu paratul etilotest, iar in urma testul mi-a iesit o alcoolemie de 0.47. Am refuzat proba bilogica deoarece de cand am fost copil mi-a fost frica de ace, iar in plus, in urma cu trei ani am fost operat de anevrism cerebral, am trecut printr-o operatie foarte riscanta si am fost supus unei analize foarte dureroase (angiografie). Drept urmare nu mai reusesc sa-mi stapanesc frica de ace si nu am putut sa dau sange pentru proba biologica. Am si o evaluare de la un psiholog, care spune ca sufar de: "stari de angoasa si simptome compulsive in situatii privite ca periculoase si amenintatoare. Control reactional compulsiv , care este susceptibil sa provoace incoerente temporare in comportament." Pe langa aceasta evaluare de la psiholog, am toate actele medicale de la spitalul Bagdasar (unde am facut angiografia) si de la o clinica din Franta (unde am facut embolizarea anevrismului).
Eu locuiesc si muncesc, legal, in Germania. Permisul meu de conducere a fost suspendat pe 23 decembrie 2012, cand am baut 3 pahare de vin si un pahar de sampanie, fiind ziua de nastere a fiicei mele. Fiind operat de anevrism cerebral, nu am voie sa consum bauturi alcoolice, dar am facut o exceptie de ziua fiicei mele. In luna august 2013, am sustinut examen pt permisul de conducere in Germania si am obtinut un permis de conducere german. Am venit in Romania si nestiind ca nu am voie sa conduc pe teritoriul Romaniei, am fost oprit de politie, deoarece conduceam o masina cu numere de inmatriculare straine. Le-am prezentat agentilor de circulatie permisul de conducere nemtesc. Au facut verificari si au constatat ca am permisul de conducere romenesc suspendat. Mi s-a facut al doi-lea dosar penal, iar permisul de conducere nemtesc mi-a fost retinut. Ulterior am aflat ca nu aveam voie sa detin doua permise de conducere europene. Am explicat situatia mea mai multor agenti de politie. Unii dintre ei mi-au spus, ca aveam voie sa circul cu permisul german, altii ca nu.
Pentru primul dosar (cel cu alcoolemie 0.47) inca nu am fost chemat la procuror pemtru audiere.
Pentru al doi-lea dosar penal: agentul care mi-a facut al doi-lea dosar mi-a spus ca nu poate sa trimta dosarul la procuror pana nu termin cu primul dosar.

Am consultat un avocat, care mi-a spus in felul urmator:
-pentru primul dosar penal (alcoolemie 0.47 la etilotest cu refuzul probei bilogice) as putea primi in cel mai rau caz o condamnare cu suspendare; dar ca sunt sanse foarte mari sa primesc doar o amenda administrativa, pezentand actele mele medicale.
-iar al doi-lea dosar, se va termina la politie, daca voi primi la primul dosar doar o amenda adminstrativa.
Mie imi este frica sa nu primesc cumva condamnare cu executare, dar avocatul mi-a spus ca sunt doua fapte concurente, iar daca voi primi condamnare cu suspendare la primul dosar, pot primi condamnare cu suspendare si la al doi-lea dosar. Iar in final cele doua condamnari cu suspendare se vor contopi si voi ramane la o singura condamnare cu suspendare (cea mai mare). Este adevarat?

Agentul de ciruclatie care mi-a facut al doi-lea dosar (pentru permisul nemtesc) mi-a spus ca daca voi primi condamnare cu suspendare la primul dosar, la al doilea voi primi condamnare cu executare. Ma gandesc ca un avocat stie mai bine si ar avea mai multa dreptate decat un agent de circulatie.

Am 26 de ani, am un copil de doi ani si 9 luni, locuiesc si muncesc legal in Germania, am un loc de munca foarte buna, pt care m-am straduit mult sa-l obtin.
Nu am antecedente penale, doar cateva amenzi de circulatie.

Deoarece am avut un anevrism cerebral, pot trai foarte bine 100 de ani, dar pot muri peste un an, din cauza lui.

Va rog frumos, sa-mi explicati, daca puteti si ce mi se poate intampla in cel mai rau caz.
Va multumesc anticipat.

Cu stima,
A Popa