maralaby a scris:
se da sau nu se da prima de instalare?...dl. Dnilet a spus ca CSM a validat acordarea acestei prime...
problema este ca nu e vb. de 500 de lei ci de cca. 6000 de lei...bani care ar compensa sumele cheltuite cu acest examen...eu am cheltuit cu examenul undeva la 3000-4000 de lei...incluzand si cazarile la hotel, transportul...etc...
cred ca meritam acesti bani...
Si eu cred ca meritam acesti bani. Adica nu vad de ce absolventii (INM) ar avea dreptul, iar noi nu. Banii se dau in considerarea absolvirii INM sau a dificultatilor financiare pe care le presupune instalarea intr-un alt oras decat cel de domiciliu? Daca, de exemplu, noi, cei cu vechime, luam la INM (pt. ca nimic nu ne interzicea sa participam), peste 2 ani, cand terminam, aveam dreptul sa luam aceasta indemnizatie? Careia i se spune de instalare si nu de...absolvire? Mda...buna intrebare(si in ton cu colindul ce se apropie- ne dati sau ne dati?)- se da sau nu aceasta prima? Logic, in ton si cu RATIUNEA legii, ar fi, zic eu, sa se dea. Strict dupa textul (actualizat) cred ca nu. Desi acest text eu il vad defectuos si nearticulat cu legea 303/2004? Pe bune, poti deveni procuror sau judecator doar IMEDIAT dupa terminarea studiilor superioare juridice? Pt. ca varianta absolvirii INM e doar una alternativa (sau, dupa caz). E adevarat, nici n-am inceput si ne gandim la drepturi. Dar sunt drepturi ce tin de...inceput (de o instalare). Eu, cand m-am mutat de la un IPJ in alt judet, dupa multi ani de munca (nu imediat dupa studii) am beneficiat de aceasta prima, acordata pentru o instalare normala.