avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate avenger

Activitate avenger

Din moment ce avocatul a refuzat sa discute telefonic cu mine dupa ce i-a dat mamei mele modelul de cerere pe care trebuie sa il trimit,e ceva dubios.Nu sunt intradevar foarte destept,dovada fiind alegerea avocatului.Dar in fond trebuie ca el sa imi reprezinte interesele,si avand in vedere ca am achitat onorariul ar trebuii sa imi explice pana inteleg.
"Daca nu poti explica unui copil de 6 ani ceva,inseamna ca nici tu nu ai inteles" A.Einstein
Problema este ca vreau ca partea mea din mostenire sa revina mamai mele,nu surorii mele.Ciudat este ca nu sora mea imi cere sa fac aceasta cerere ci avocatul.Poate este un mic blat la mijloc avand in vedere ca avocatul insista ca eu sa fac cererea in acea forma.De ce nu as putea sa fac cerere in care sa renunt in favoarea mamai mele? A spus ceva legat de "clasa de mostenitor"..lucru pe care nu l-am inteles foarte bine.

Sunteti absolut convins ca nu pot decide ce se intampla cu partea mea din mostenire? Mai exact eu vrea sa ramana mamei mele.In cazul in care nu pot fii prezent la proces exista vreo metoda prin care sa fac asta?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Va salut,
am inceput de curand un proces programat pe data de 03 Oct 2012 cu privire la drepturile de mostenitor dupa moartea tatalui meu(care a avut loc in 2005).Am apelat la un mediator care este si avocat intrucat am considerat ca va fii un proces amiabil.intrucat si eu si sora mea dorim sa renuntam la partea noastra din mostenire in favoarea mamei mele.Eu nu pot participa la proces deoarece nu sunt in tara.Avocatul imi cere sa fac o cerere in care sa renunt in favoarea surorii mele,lucru cu care nu sunt de acord si pt mine nu are nici un sens.Posibil ca dupa ce fac aceasta cerere partea surorii mele sa creasca si sa isi ceara dreptul in instanta.Intrebari:
Pot schimba avocatul daca nu imi reprezinta interesele in felul in care eu ii cer sa o faca?
Ce se intampla cu onorariul platit? Il pot recupera?
Fiind un proces amiabil,daca el reprezinta toate partile implicate, si pana la urma nu ne putem intelege si devine litigiu(situatie in care clar nu ne mai poate reprezenta pe toti) atunci cum isi justifica onorariul?
Va multumesc anticipat.Florin Taciu