avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Activitate Flori105

Activitate Flori105

Răspuns la discuția Stabilirea Paternitatii
copilul s-a nascut in 2000 in timpul casatoriei!
Răspuns la discuția Stabilirea Paternitatii

Nu pot invoca ca moment a constientizarii ca nu este copilul meu momentrul primirii testului de paternitate care sa confirme faptul ca nu sunt tatal copilului?

daca pot demonstra ca nu sunt tatal copilului, ce ii pot face ei?

testul de paternitate il pot face fara acordul ei?


Răspuns la discuția Stabilirea Paternitatii
legally_aid a scris:

Flori105 a scris:

Am fost casatorit, in acea relatie a aparut si un copil pe care l-am recunoscut, ulterior (la varsta de 6 luni a copilului) a



Dvs. aţi recunoscut copilul anterior căsătoriei? Cand aceasta avea vârsta de 6 luni? ªi abia ulterior v-aţi căsătorit cu mama copilului ? Sau recunoaşterea a avut loc în timpul căsătoriei, fiul nascându-se în afara căsătoriei?
Într-una dintre aceste ipoteze, dacă fiul dvs. nu s-a născut în timpul căsătoriei dvs. cu mama acestuia, nu a operat prezumţia de paternitate şi deci acţiunea pe care ar trebui să o intentaţi nu este cea de tăgadă a paternităţii ci de contestare a recunoaşterii de paternitate.


Art. 420 cod civil:
Contestarea recunoaşterii de filiaţie:
(1) Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată oricând şi de orice persoană interesată.
(2) Dacă recunoaşterea este contestată de celălalt părinte, de copilul recunoscut sau de descendenţii acestuia, dovada filiaţiei este în sarcina autorului recunoaşterii sau a moştenitorilor săi.




Cand am aflat ca este gravida, am hotarat sa ne casatorim (starea civila), din 2 motive 1 nu vroiam ca, copilul sa nu imi poarte numele (ma consider o persoana responsabila) si 2 avea tendinta de avort spontan si trebuia sa se interneze in spital destul de multe zile, ea nu lucra si trebuia sa platim spitalizarea, ne-am casatorit si am folorit asigurarea mea (lucram), copilul s-a nascut cand eu eram casatorit cu ea!
Răspuns la discuția Stabilirea Paternitatii
Acum cea mai mare problema a mea este mucutul, si faptul ca fara sa se gandeasca ce repercusiuni are asupra lui mama sa a avut ,nu stiu cum sa spun, dar a transmis copilului ceea ce nu trebuia sa afle asa si la varsta asta. Tot ceea ce vreau sa fac acum , raul fiind facut, este sa scap de piatra de pa inima cu paternitatea, nu vreau sa ii fac copilului rau vreau sa ramana copilul meu dar sa o pot lovii pe ea si nu pe el! Ea ma tot preseaza cu niste obligatii pe care ar trebui sa le aibe tatal natural si nu eu, tot ceea ce vreau sa fac sa fac numai pentru ca vreau eu nu ca ma obliga o lege nedreapta, eu ma lupt cu ea si tatal natural traieste fara nici o problema. stiti cat de greu este sa iti vezi copilul crescand si sa realizezi ca seamana tot mai mult cu cel care ti-a schimbat lumea.
Nu pot invoca ca moment a constientizarii ca nu este copilul meu momentrul primirii testului de paternitate care sa confirme faptul ca nu sunt tatal copilului?

daca pot demonstra ca nu sunt tatal copilului, ce ii pot face ei?

testul de paternitate il pot face fara acordul ei?
Răspuns la discuția Stabilirea Paternitatii
Am citit si cazul prezentat, acolo tatal natural recunoaste copilul si mama la fel, in cazul meu nu cred ca nici unu nu are interesul sa o faca, el casatorit cu familia lui ea vrea bani de la mine.
Răspuns la discuția Stabilirea Paternitatii
Stiu asta de la tatal natural al copilului, a tinut sa imi "multumeasca" ca ii cresc copilul, am acceptat si de 6 ani il iau, iubesc si platesc pensie alimentara mamei sale, nu este vina lui ca mama sa a ales sa faca astfel o familie, nu stiu ce sa fac acum dupa ce ia spus ce am zis (la suarare) copilul este dat peste cap ma intreaba cine este tatal lui, am refuzat sa recunosc copilului ceea ce iam spus mamei lui spunandu-i ca eu sunt tatal lui si nu altcineva, nu stiu ce sa fac a zis ca ma da in judecata pentru calomnie, situatia mea este disperata credeti-ma, imi este greu sa il vad suferind, nu vreau sa il pierd, dar vreau sa se afle adevarul si sa nu mai ma chinuie asa fosta.
De 10 ani sunt intr-o alta relatie si eu si concubina mea il iubim daca am putea l-am lua la noi.
Răspuns la discuția Stabilirea Paternitatii
Deci sa inteleg, eu nu mai pot face nimic copilul este al meu chiar daca nu sunt tata biologic, eu trebuie sa il ingrijesc si sa ii platesc pensie alimentara?
Mai vreau sa intelegeti ca relatia mea cu fosta a fost un calvar dupa divort si dupa procesul prin care s-a stabilit dreptul de vizita.
Ca de exemplu cand trebuia sa iau copilul ma anunta ca, ba este racit, ba trebuia sa plece din bucuresti, ba are de invatat, ba are antrenamente, atunci cand copilul este la mine il suna si la ora 23 pentru a vedea ce face, cand sunt cu el in concediu ma suna si la 7 dimineata, astfel de acriuni. din pacate de 2 luni de zile nu mai am slujba si imi este greu sa ii platesc pensia alimentara, mentionez ca sunt restant cu 1 luna, am rugat-o sa ma lase ceva timp sa ma pasuiasca, m-a sunat si a facut ca trenu ca nu o intereseaza bla bla bla , din pacate mi-am iesit din fire si i-am transmis ca stiu ca nu este copilul meu, din pacate fosta sotie ia spus copilului despre discutia noastra, si va dati seama ce mizeria a iesit, vreau sa lamuresc totul si sa termin cu ea, copilul nu are nici o vina si il iubesc, dar acum pe mine cade torul.
Am fost casatorit, in acea relatie a aparut si un copil pe care l-am recunoscut, ulterior (la varsta de 6 luni a copilului) am divortat de mama copilului, de curand am aflat ca nu sunt tatal copilului, mentionez ca, copilul are acum 12 ani. ce pot face in acest moment cum pot actiona impotriva fostei mele sotii, si cum pot dovedii ca nu sunt tatal copilului, fosta sotie poate refuza testul de paternitate? pot cere despagubiri pentru faptul ca 12 ani am suportat toate problemele cauzate de fosta sotie? pot cere inapoi pensia alimentara platita atat timp?