problemea e urmatoarea....tatal meu a decedat iar partea lui am trecut-o pe numele unei surori ,care a preluat deci partea lui adica 50% din partea tatalui....ea acum vrea sa ne dea inapoi celorlalti 3 frati partea tatei ...am vrea sa fie trecut si in CF acest fapt ...va intreb daca se rezolva la notar si mai ales care ar fi costurile !...deci sora noastra vrea sa ne dea inapoi procentele la care noi am renuntat si am vrea sa fie stipulat acest aspect si in CF!
din pacate nici la o luna de atunci nu sa rezolvolvat nimic!..sotul a intentat divort dar refuza sa dea certificatul de casatorie de care este nevoie la primarie ,nefiind de acord sa treaca copilul nascut pe numele lui ,ceea ce mi se pare cumva logic pina la urma!...totusi ce e de facut pt ca au trecut cateva luni de la nastere si copilul nu poate avea certificat? iar tatal natural nu poate fi trecut in certificat pt ca asa spune codul familiei....
din start ,sotul e clar ca nu poate fi trecut ca tata pt. e normal sa nu vina sa il treaca pe numele lui! dar ce e de facut pt ca copilul are nevoie de certificat de nastere, fiind programat si botezul care nu mai poate avea loc in aceste conditii? va dati sema ca un divort poate dura mai mult timp,iar copilu ramane fara certificat..
mai am o nelamurire,si anume cum se poate face tagada paternitatii daca sotul efectiv nu vine sa treaca copilul pe numele sau ,ceea ce mi se pare normal pana la urma?
buna seara! problema este urmatoarea.....cumnatul meu locuieste impreuna cu prietena ei care in urma cu o luna a dat nastere unui copil...problema este ca prietena lui nu este divortata legal de sotul sau...astazi cand am fost impreuna cu cumnatul si prietena ei la primarie acestia au refuzat sa acorde certificatul de nastere pe motiv ca prietena lui nu este divortata si au spus ca ar trebui sa vina sotul sa il treac pe numee lui!!!!adica mai precis sa vina sa il treaca pe numele lui ,iar dupa divort cumnatul meu sa faca un test de paternitate sa il treaca pe numele lui! am ramas socat sa aud asa ceva! adica omul vine sa recunoasca copilul ,mai exact sa il treaca pe numele lui si este refuzat....si daca sotul ,care nu are nici o treaba refuza sa vina? practic copilul ramane fara certificat pana la pronuntarea divortului care pate dura? ce e de facut?