E foarte interesant ce se intampla in cazul meu. Am cerut prin executor incuviintarea instantei sa-l executam si s-a solutionat ca fiind admisa, executorie si fara cale de atac. Putea face contestatie in 15 zile si am informatia ca a primit-o in 28, deci in 12 i-a expirat, sper.
Am trimis extrasul cf la reexaminare si, dupa ce am fost 'certata' in dosarul de incheiere ca nu am facut plangere daca nu am fost de acord cu ce mi s-a eliberat initial, am primit in final extrasul cf LIBER de sarcini. In dosarul de incheiere OCPI spun ca initial mi s-ar fi dat extrasul cf cu somatia de plata inscrisa nicidecum cu contractul de inchiriere si, ca ar fi omis sa radieze somatia de plata. Nu am inteles nimic insa sunt de acord cu extrasul meu cf liber de sarcini dar, chiriasul poate face plangere. Voi vedea ce va mai fi cert e ca debitorul cat si chiriasul sau cine o fi acolo, vor fi evacuati.
In concluzie sunt lipsita de posesie din 20 august de cand am adjudecat.
Ce as putea face legal ca proprietatea in tara noastra sanu mai fie ocrotita ci garantata conform Constitutiei, iar cei de la OCPI sa nu mai isi permita sa se "joace" cu proprietatile oamenilor? Si i-am mai si platit pentru asta, la intabulare am platit 910 lei....
Va multumesc din suflet pentru raspuns! Executorul si-a dat seama de greseala dupa ce a vazut CF-ul, pentru ca hala era din 2009 in executare si nu a fost vanduta tocmai pentru faptul ca administratorul ameninta ca are chirias. Nu era trecut in Cf si l-a trecut dupa ce executorul i-a facut somatia. A mers insa pe litera legii deoarece creditorului pe care-l reprezenta nu ii era opozabila notarea dupa somatie; parerea mea e ca totusi inainte de licitatie trebuia sa verifice cf-ul ... Doamne ajuta sa avem judecatori care sa tina cont de incalcarea dispozitiilor in vigoare si sa considere ca acea notare nu ne este opzabila intrucat a fost notata dupa somatie...
Am adjudecat o hala prin licitatie publica. Mi s-a eliberat extrasul de carte funciara iar la rubrica sarcini era inscris un contract de inchiriere pe 11 ani. Cand am cerut explicatii la banca, pentru ca banca a scos hala la vanzare mi s-a spus ca trebuia sa primesc un extras cf liber de sarcini deoarece acea notare a contractului s-a facut dupa notarea somatiei de plata in favoarea bancii deci conform Codului de Procedura Civila nu este opozabila creditorului, adica bancii si nici adjudecatarului. Am verificat si asa era notarea somatiei de plata s-a facut in 2010 iar notarea contractului de inchiriere in 2011. Fiind un contract pe 11 ani acesta nu poate fi considerat o sarcina? Legea 7/1996 asimilează o închiriere de peste trei ani cu o sarcină impusă bunului. Câtă vreme există înscrisă o interdicţie de întrăinare şi grevare, pe cale de interpretare logică reiese că o încheiere de peste trei ani nu se poate înscrie în CF, deoarece echivalează cu o sarcină. In urma verificarii la ONRC am constatat ca administrator atat la debitor cat si la chirias este una si aceeasi persoana, adica si-a prelungit ocuparea halei inca 11 ani. Eu ca proprietar nu am nici un drept? Desi nu am fost pusa in posesie deja m-a sunat de la Primarie ca trebuie sa pltesc impozitul. Asta e tot ce am castigat dupa ce am investit atatia bani. Se poate considera inscrierea contractului de inchiriere o frauda?