avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate annakar

Activitate annakar

Cand am fost la vizita medicala, am discutat cu colege care nu stiau de acest clasament. Nu stiu pe ce pozitii sunt, dar, ca idee nu ne putem baza exclusiv pe el.
Poziţia 37 ia in calcul urmatoarele optiuni in ordine: Focsani/Constanta/Braila
Buna dimineata,
Poziţia 37 este inca nehotărâtă intre Constanta/Ploieşti/Focşani/Braila/Buzău
Buna seara,
Dupa discutiile de pe 12 octombrie, locul 1 a optat pentru Turda, locul 2 pentru Tg. Mures, locul 8 pentru Zarnesti.

Eu inca astept optiunile celor din prima parte a clasamentului, pentru a putea sa ma pronunt.
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
oana_01 a scris:

:offtopic: seara buna! ma puteti ajuta cu o situatie? Avem o imputernicire pentru incheierea diferitelor acte necesare infiintarii unei societati, inclusiv reprezentarea in fata ANAF si e necesara o declaratie din partea persoanei reprezentate. Functionarul ANAF sustine ca declaratia trebuie facuta de persoana reprezentata (cetatean strain si aflat in strainatate) si nu de imputernicit. Greseste functionarul?

Buna ziua,
Este vorba de o declaratie pe proprie raspundere, care nu poate fi data prin reprenzentant, in conf cu art. 69 alin 3 din Normele metodologice de tinerea reg com/2008, si art. 8 din OG 75/2001 privind cazierul fiscal ("(2) Persoanele fizice si juridice straine care nu sunt inregistrate fiscal in Romania si se afla in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) nu au obligatia sa prezinte certificatul de cazier fiscal, fiind suficienta declaratia autentica pe propria raspundere a persoanei fizice sau a reprezentantului persoanei juridice, dupa caz, din care sa rezulte ca nu au datorii fiscale.").
Prin urmare, cetateanul strain da declaratia in forma autentica, la notar in Romania sau in strainatate,( caz in care o traduceti la un traducator autorizat, cu apostila sau supralegalizare , sau fara acestea, dupa caz ), declaratie pe care o depuneti in original la ORC. Daca cetateanul strain este si administrator, sa dea specimenul de semnatura tot personal, la notar. Si pe acesta il depuneti in original la dosarul de inmatriculare.
Daca aveti declaratia in original(cea care tine loc de cazier), nu mai aveti ce cauta la ANAF. Sa nu uitati sa cereti ceteanului strain si declaratia pe proprie raspundere ca indeplineste conditiile legii pentru calitatea de asociat/asociat unic/administrator, care se da tot personal.
Succes!

modelina, eu din exemplele acelea, exact ce ti-am pus inteleg:

1) din decizia 1012/1971 se intelege corect, ca nu se incadreaza fapta dupa o lege, si i se aplica circ aten dupa alta,
2) din decizia 631/1969, tot asta rezulta, ca nu se combina, nu se aplica concomitent incadrarea dupa cea veche, si circumstantele din cea noua, ci tot circ din legea veche. Se realizeaza o comparatie a incadrarilor si a limitelor de pedeapsa la care s-ar ajunge potrivit reglementarilor din fiecare lege, din toate punctele de vedere, pentru a vedea care lege e mai favorabila, apoi se stabileste incadrarea cu aplicarea pedepsei cu incidenta eventualelor circ aten/agrav. Ulterior, cand se pune problema recidivei, a concursului, etc, pot fi aplicate dispozitiile legii noi, mai favorabile sub aceste aspecte.

Eu asa am inteles.

Salut, iata opinia mea in privinta celor 2 probleme:
1) nu este lex tertia cand se stabileste incadrarea jur a faptei (inclusiv privind incidenta circ atenuante/agravante, care nu sunt institutii autonome) dupa legea veche fav, iar aplicarea institutiilor autonome( recidiva, concurs) se face dupa o alta lege, noua, fav. Eu asta am inteles din cartea D-lui Udroiu(si din fise). Nu spune( in variantele pe care le am eu), ca se aplica legea veche fav in privinta incadrarii jur a faptei, si legea noua in privinta circ atenuante.
2) In cazul infr progresive se ia ca moment de referinta cel al comiterii faptei, asa incat, in cazul unui minor( la mom comiterii faptei) devenit major (la momentul judecarii faptei, sau al epuizarii, cand se inregistreaza rezultatul mai grav), se aplica regimul special al minorilor.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Intra 8 oameni in sala unde se radacteaza eseul. In 30 de minute se redacteaza analiza. Comisia iti multiplica foaia , o introduce in plic, o sigileaza, apoi gardianul te conduce la sala unde vei sustine interviul. In principiu nu prea poti comunica cu ceilalti pe hol. La interviu intra cate un candidat, in oridinea afisata. Eu au fost la comisia 4. Interviul se inregistreaza, veti vorbi la microfon, asezati pe scaun. Te intreaba despre tine, despre ce e scris in fisa , urmeaza speta, cu intrebari spontane legate de raspunsurile tale. Cei din comisie nu sunt pusi pe cearta, este posibil sa aveti puncte diferite, trebuie sa vi le asumati pe ale voastre. La final, va prezentati analiza.Nu e nimic prestabilit. Eu nu am putut extrage impresii despre prestatia mea. In schimb am fost foarte emotionata, si asta s-a vazut. Va urez mult succes, stapanire de sine, si sa aveti o prestatie de nota 10!
la "alte experiente prof" se completeaza alte locuri de munca avute. cursurile sunt mai sus-universitare, master, doctorat. Asa zic eu.
@Doru6, cred ca trebuie sa lasi locul liber. Dar la "domenii de interes profesional" ce credeti ca ar trebui completat?