avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate ancuta1

Activitate ancuta1

Multumesc frumos pentru lamuriri.
Buna ziua!

Va mai deranjez cu cateva intrebari.
Pe 16 ianuarie am nascut si luna aceasta sunt inca in concediu prenatal. O sa-mi iau si postnatalul de 63 de zile (lunile februarie si martie) si apoi ar trebuie sa-mi depun actele pentru CCC.
CCC se poate depune oricand dupa ce se implinesc cele 42 zile de la nasterea copilului sau din momentul in care inceteaza concediu postnatal?
Astazi sotul meu a depus la primarie actele pentru alocatie si am auzit ca daca am depus actele pentru alocatie mi se suspenda concediu, este adevarat?
Are vreo legatura concediu cu alocatia?

Va multumesc anticipat!
Si astept cu interes un raspuns.
Va multumesc mult pentru raspuns.
O seara linistita sa aveti.
Va multumesc pentru raspunsul detaliat, insa mai as avea cateva nelamuriri:
Spuneati ca cererea pentru CCC se faceti catre Agentia de Somaj iar actele se depuneti la Primaria de care apartin cu domiciliul.
Intrebarea mea este:
-cand se depune CCC la AJOFM, exista o perioada anume? eu ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lui ianuarie 2013.
- care sunt actele ce trebuiesc depuse la primarie?
Buna ziua!
Sunt insarcinata in 5 luni si in iulie am terminat facutatea, pe 1 august m-am inregistrat la somaj si urmeaza ca de la data 1 octombrie sa-mi depun actele pentru a putea beneficia de indemnizatie.
Intrebarile mele sunt:
- este posibil sa nu-mi accepte dosarul la somaj pe motivul ca sunt insarcinata?
- pot beneficia de concediul de maternitate? cand se acorda acesta? si ce pasi ar trebui sa parcurg pentru a beneficia de el?
-concediul de maternitate de cat este?
- in perioada de somaj sunt obligatorii cursurile de formare profesionala?
- cererea de concediul de cresterea copilului cand se depune la AJOFM?
Ma scuzati de multele mele nelamurile.

Multumesc!