Huzum a spus ca nu pot invoca nulitatea cesiunii insa citesc tot mai multe articole in care avocatii mentioneaza ca:
1. Cesionarea nu se poate face fara acorodul tuturor partilor implicate, adica si al meu
2. Contractul de creditare este un contract specific foarte bine determinat dintre un creditor, banca, si un debitor. Nici o alta societate comerciala, fundatie, asociatie, fara aceasta acreditare speciala de la BNR, nu pot exercita o obligatie sau nu poate revendica drepturi in aceasta materie.
3. In momentul in care o persoana care a luat un credit primeste orice fel de document exterior bancii, inclusiv de la executori, avocati, notari, persoana este indreptatita sa dea in judecata banca. etc
Nu sunt nici eu in favoarea neplatii dar tot mai mult cred ca ignoranta noastra a romanilor este sursa inepuizabila de profituri fabuloase pentru statul roman, in primul rand si apoi banci, societati comerciale.
Va multumesc pentru raspunsuri. Insa nu pot accepta aceasta limitare, prefer sa caut portita de a iesi mai ieftin. Nu ca nu vreau sa platesc, deranjant e faptul ca o firma cumpara o creanta cu 100 de lei , de exemplu, reprezentand 10% din valoarea creantei, si in final incaseaza 2000 lei (valoare creantei plus dobanda) adica un profit de 1900%. Asta e TUN "legal". Asa cum exista cadru legal pentru asemenea tunuri trebuie sa fie si o posibilitate de ai constrage altfel nu ai sanse mari la negocierea contractului.
Mi se pare destul de ciudat faptul ca daca am facut plati recunosc creanta. Nu stiam ce e cu cesiunea catre o firma de recuperari. Mie nu mi se pare firesc ca firma sa solicite dobanda la reesalonare din moment ce castigul lor vine din diferenta uriasa intre valoarea creditului si valoarea la care a fost cumparata creanta, undeva intre 2% pana la 10% maxim. Intre timp am citit ca cesionarea este la limita legalitatii, in sensul ca firma nu se supune normelor de creditare BNR iar eu nu beneficiez de protectia consumatorului in noul contract care ar urma sa il semnez. Prin acea cesionare contractul nu isi mai pastreaza acelasi caracter deoarece una din parti trebuie sa fie o banca sau un IFN. Este posibil sa obtin nulitatea cesiunii?
Ce stiu sigur e ca masina e pe numele meu dar cartea de identitate a masinii a fost retinuta la agentia bancara de la care am luat creditul pana la achitarea creditului. De cand creditul a fost cesionat cei de la firma de recuperari mi-au spus ca pot vinde masina si astfel sa achit o parte din valoarea . Ma gandesc ca pentru banca a fost mai important acel cash pe care l-a incasat de la firma de recuperari decat sa se ocupe e cu licitatia pentru masina.
Acum am o alta intrebare. Am citit pe forum aici cum ca creditul/datoria s-ar prescrie in 3 ani din momentul inregistrarii de restante si ca pe perioada executarii silite se intrerupe "trecerea celor 3 ani" Daca dosarul se inchide cu incapacitate de plata acea perioada curge in continuare.
Mentionez ca am incercat sa rezolv cu banca problema ianinte de execurarea silita dar am fost supus la umilita. nu inteleg cum un angajat al bancii poate vb in halul asta dar nu mai conteaza.Cei de la firma de recuperari vor sa semnez un contract de reesalonare pornind de la debitul creditului in momentul cesionarii la care vor sa imi adauge dobanda. Lucru cu care nu prea sunt de acord.
Acum as vrea sa stiu daca din momentu cesionarii acea perioada de 3 ani curge in continuare (si se poate intrerupe din nou daca mi se face inca o executare silita) sau fiinca am fost cesionat la acea firma de recuperare reincepe povestea de la capat?
Am achitat firmei de recuperare un mic avans ca dovada ca intentionez sa achit si dupa un istoric de plati vor sa imi propuna acel contract de reesalonare. M-ar ajuta sa stiu raspunsul pentru a putea negocia cu ei acea dobanda.
Ar dori un raspuns la o intrebare.
Am luat un credit auto in 2008 de la o banca pe care dupa un timp nu l-am mai putut plati din motivul ca am fost dat afara de la servici in august 2009. Pana in iunie 2011 am mai facut din cand in cand cate o plata. Prin august 2011 am primit o somatie de executare silita de la un Biriou Executare Silita dnul X. Mentionez ca nu detin in patrimoniu nici un fel de bun cu exceptia autovehicolului pe care l-am achizitionat si nici macar salar sau vreun alt tip de venit. S-a dat curs acelei executari silite si au constatat ca sunt in imposibilitate de plata. Dosarul de la acel birou executari silite s-a inchis pe acest motiv : incapacitate de plata. Ciudat este faptul ca acea masina pe care am achizitionat-o nu s-au luat de ea. Prin august anul acesta primesc sms cum ca creanta mea de la acea banca a fost cesionata unei firme de recuperari.
Acum intrebarea mea a r fi : Daca dosarul meu de executare silita a fost inchis pe motiv de incapacitate de plata mai pot fi executat inca odata de aceasta firma de recuperari daca nu le achit debitul creantei?
Banuiesc ca s-a dat o sentinta judecatoreasca in cazul acelui dosar. Intre timp am sunat la acel birou si mi-au spus ca nu am nici un fel de obligatie fata de ei iar la banca de la care am luat creditul am inchis acel cont si chiar mi s-a ridicat poprirea pe cont initiata pana la inchiderea dosarului.