avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate vasile2012

Activitate vasile2012

Buna seara tuturor!
in urma cu un an am cumparat o casa in nordul germaniei.toate bune si frumoase pina in urma cu o luna cand m au anuntat ca vor renova strada si trotuarul care trece prin fata casei mele. Au inceput munca ... si peste cateva zile au pus o bordura cu 10 cm mai inalta decat calea de acces spre intrarea casei mele (si evident calea spre garaj) ... m au anuntat sa dau gardul jos ca vor turna o fundatie .... evident si gradina prin fata careia trece trotuarul ramasese cu 10 cm mai jos decat strada lor .Au pus bordura .... 10 cm mai inalta decat toata intrarea mea ... si au venit atunci sa ne anunte ca sa stam fara grija ca ei vor face inclinatia spre strada exact cum era fara ca noi sa platim nimik ... ne au intrebat de care pietre vrem sa puna ... na m facut nici o pretentie clar ...singura noastra conditie a fost sa faca inclinarea spre strada si atat (exact cum a fost)atunci au zis ca este o greseala de plan si nu au tinut in consideratie ca calea noastra de acces va ramane cu 10 cm mai jos decat strada.Acum doua saptamani ... s a schimbat tot .. ne au sunat ca nu au fonduri sa faca si daca suntem de acord sa intre in curtea noastra doar 1m .. sa faca inclinatia strazii in canalul care l avem in curte ...motivul ca este prea scump sa intre 5-6 m cat au declarat initial.Clar ca nu am fost deacord ... cum si ei spun ca apa noastra nu trebuie sa iasa n strada .. nici a lor nu intra n curtea noastra...inginerul a inteles si ..... peste 2 zile dimineata la prima ora au intrat utilajele si au scos 5-6 metri lungime din placile de beton care le aveam . Imediat am sunat la inginer sa l intrebam ce cauta utilajele n curte cand nu a fost de acord ... el nici nu stia ... clar ca a oprit lucrarea si .... ne a lasat cu curtea devastata.... l am intrebat de ce a scos 5-6 m de lungime daca ei vor sa faca inclinatia spre curtea noastra (pe 1 m)..Acelasi raspuns .... O GRESEALA. calea de acces era blocata de bordura lor de 10 cm .. acuma au mai scos si placile de 10 cm grosime ... si le au lasat asa ..
Am apelat la un avocat de aici ... s a intalnit cu inginerul si reprezentantii firmei care lucreaza ... lunea trecuta .. dupa o saptamana l am sunat de domnia lui sa vedem care este situatia ... si ne a dat acelasi raspuns ca cei de la firma... ESTE o GRESEALA. Ca singura solutie ar fi sa faca 1m ala cu inclinatia spre curtea noastra.. de la bordura de 10 cm .. 1 metru pina n canalul nostru fluvial ..si restul de 4-5 metri sa ne aduca inapoi placile care le aveam .. care evident s au spart ...si in caz de inundatie , abia atunci sa i dam in judecata prin asigurarea casei.Ne au devastat curtea fara autorizatia noastra si acum sa zica ca este o greseala . Ca domnul inginer de la drumuri si poduri nu a dat autorizatie la firma care executa lucrarea sa inainteze

daca este careva in masura sa ne raspunda :
1. exista o lege care interzice incalcarea proprietatii private (in cazul nostru devastarea ei)fara autorizatia proprietarilor
2 avocatul pe care l am angajat si pe care evident trebuie sa l platim trebuie sa ne prezinte probe scrise .. de exemplu un plan cu ce au vrut sa faca si de ce au inceput mai mult .. sau doar vorbe .. ca a vorbit el cu cei de la firma si cea mai buna idee este sa lasam sa faca cum vor ei . Clar ca firma s a apucat de treaba fara planul de la drumuri si poduri si acum vor sa aduca inapoi pietrele ..
3 in cazul in care am vrea sa inaintam in instanta cazul .. sa renuntam la avocat ,, credeti ca se poate sa ne reprezentam singuri in fata judecatorului , doar cu probele .... am fost si la politie si la reprezentanti de la primarie .. toti au zis ca avem dreptate , ca asa ceva nu se face ..

la toti vecinii nostri , nemti evident , au modificat ., inclinatia spre strada .. numa noi ca deh .. suntem straini.. sa fie spre curte .. Pai asigurarea nu include calamitati naturale ... si or sa ne intrebe de ce am aceptat scurgerea in canal ...curtea noastra are 20 m lungime ,garajul este la capatul lui , nu am cerut granit .. nu am facut pretentii la culoare desi ne au intrebat ... am vrut doar sa avem nenorocita de inclinatie care era ... o zi a plouat cand era bordura si sa umplut curtea de apa .. si a doua zi au venit utilajele si au devastat tot ....ca sa zica ca i greseala .. si cine plateste greseala .... ca gard trebuie sa punem noi(13m>) .. poarta ca sa inaltat iarasi trebuie ridicata !0 cm ...#-o#-o.
domnul inginer de la drumur si poduri a zis clar ca ei nu aloca fonduri decat pt 1 m ca nu au dat acord la firma care executa lucrarea sa intre 5-6 m .. cei de la firma zic ca e o greseala .. ca ei nu au vina .. nu au primit fonduri .. nu fac ..

astept raspunsuri , opinii .. va multumesc anticipat!