avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate 3BBB

Activitate 3BBB

Va multumesc. In acest caz probabil se recomanda ca imobilul respectiv sa fie trecut pe numele fiului meu.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Inca mai primim telefoane si scrisori de la recuperatori, dar fara nicio alta actiune concreta (de exemplu chemarea in judecata). Mostenirea inca nu a fost transferata pe numele sotiei, tocmai aceasta este cea mai importanta intrebare, daca s-o facem.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara. Sotia (inainte de a ne casatori) a luat 3 credite garantate cu salariul din perioada respectiva. Intre timp, datorita crizei nu a reusit sa plateasca doua dintre ele. Cea de-a treia este platita la zi, se "deconteaza" automat din alocatia de copii, pe care o primeste pe contul din banca creditoare. Intre timp am primit nenumarate scrisori si telefoane de la companii de recuperare (gen Krups) pentru cele doua imprumuturi neplatite. In momentul de fata sotia nu are niciun imobil sau pe numele ei. Acum bunicul ei vrea sa treaca terenul si casa dansului pe numele sotiei mele. Intrebari:
1. Este adevarat faptul ca, daca imprumuturile fiind garantate numai cu salariul se pot "bloca" numai 30% din venitul ei (pecizez ca pana acum nu s-a facut acest lucru din partea celor doua institutii la care nu am mai platit de aproximativ 5 ani)? Ce altceva poate sa mai pretinda recuperatorii de la sotie? In cat timp se prescrie datoria?
2. In cazul in care intra in posesia bunurilor mostenite sau donate de catre bunic recuperatorii pot cere executarea silita pe acestea?

Va multumesc anticipat.