avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1479 soluții astăzi
Forum Activitate BBujica

Activitate BBujica

Buna ziua! Sunt nou aici si neacomodat cu termenii juridici. Imi cer scuze daca nu ma fac inteles.
Problema mea:
In ziua de 02.10.2012, ora 10:45, locul Str. x (in fata unei Biserici, iar in apropiere un liceu), Craiova, s-au savarsit urmatoarele fapte: (o sa povestesc eu ce s-a intamplat pentru ca sincer nu inteleg absolut nimic din ce scrie pe procesul verbal, iar maine o sa incerc sa-l descifrez si o sa revin) Plecam de la scoala,mai erau 5 minute pana la "pauza", m-am urcat in masina si asteptand un coleg, am pornit muzica, la un nivel nu exagerat, nici jumate, dar suficient incat sa vina un domn JANDARM, asta am vazut ca scria pe tricoul dansului, sa-mi bata in geam, sa-mi deschida portiera, neprezentandu-se si rugandu-ma sa-l insotesc. Nestiind ca am incalcat vreo lege, bazandu-ma ca sunt pe o strada publica, normala si nefiind program de liniste, mi-am permis sa-l intreb pe domnu' cum se numeste, ce treaba are cu mine si unde sa-l insotesc, fapt ce l-a infuriat. L-am urmat pe dansul la "sectia" lor, in incinta scolii, impreuna cu un alt coleg ce era cu mine in masina. Iar domnii de acolo extrem de aroganti si gasindu-ma "tare-n gura", au vorbit destul de deranjant cu mine, desi eu am incercat sa fiu cat mai politicos iar ce spuneam sa nu fie deranjant pentru vreunul dintre dansii. Intai au dorit sa sublinieze cine e seful, cine pune intrebarile, cine are B2-ul sau cum se numeste bastonul ala, iar apoi mi-au spus cate zeci si catralioane de milioane de lei risc sa platesc. Pana la urma, nefiind in incinta scolii, mi-au spus ca amenda este intre 200 si 1000 lei. Gandindu-ma ca nu voi semna procesul verbal, totusi, dansi au parut destul de convingatori cand mi-au spus ca "pana la urma tot o s-o plateasca cineva" si bineinteles amenintandu-ma ca daca nu voi semna procesul verbal, amenda va creste, de la minimul de 200lei la care se gandisera, asa ca L-AM SEMNAT ! Martor este colegul de era cu mine in masina.

Fapta savarsita este prevazuta de:
"1.Art 3pct28 din 60 61/91 si sanctionat de art 4lit. B din 61/91" Posibil sa nu fii inteles eu corect la "60 61/91". O sa revin si la asta.

Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva, incat sa nu fiu nevoit sa platesc aceasta amenda. Intr-adevar amenda nu este uriasa, a fost si vina mea, dar toata treaba a durat maxim 3-4 minute si sincer, nu credeam ca se aude asa tare, eram cu geamurile inchise, usi inchise, fara vreo intentie de a deranja pe cineva sau de a incearca sa imi arat "figurile".