Garantia era trecuta in contract unde se specifica ca se va restitui partial doar in cazul in care exista facturi neachitate (nu este cazul). Verbal am fost asigurate ca garantia a ajuns la noua proprietara. Nu ne mutam pentru ca in momentul de fata nu avem bani pentru o alta garantie necesara pentru a ne muta in alta parte.
Buna ziua! De un an si jumatate stau cu chirie impreuna cu o colega de facultate intr-o garsoniera in Bucuresti. Am avut un contract de inchiriere care a expirat in aprilie si care nu a fost inregistrat niciodata la Fisc. Dupa ce a expirat contractul ne-am tot tinut de capul proprietarilor sa il reinnoim insa acestia ne-au tot amanat. Cam acum doua luni de zile am aflat ca garsoniera in care stam a fost pierduta in instanta de catre proprietarii nostri, nu de la dumnealor ci prin citatiile si hotararile judecatoresti care apareau in cutia postala a garsonierei unde locuim. Ulterior am aflat ca cea care cumparase garsoniera era de fapt o prietena a proprietarilor. Atunci noi ne-am speriat si am vrut sa plecam insa ni s-a spus ca nu ni se va returna garantia inapoi pana nu vom varui peretii care, chipurile, s-au deteriorat pe timpul sederii noastre aici. Vazand ca nu o putem scoate la cap cu dumnealor am hotarat sa ramanem in continuare. Noua proprietara ne-a cerut datele pentru a completa contractul de inchiriere, dar pana acum nu ni l-a adus. In schimb vrea sa vada chitantele la facturile pe care noi le-am avut de platit. Toate bune si frumoase, doar ca la intretinere ni s-a bagat 100 lei in plus pentru o "reparatie" pe care a facut-o un instalator mai de mult, suma ce a fost achitata in prealabil de catre asociatie, iar acum se presupune ca noi trebuie sa o achitam asociatiei. Mentionez ca nu am vazut nicio chitanta sau vreun bon fiscal care sa ateste reparatia facuta atunci. Am vrut sa platim intretinerea fara cei 100 lei insa ni s-a spus ca nu se poate face asa ceva pentru ca intretinerea trebuie platita integral. Noua proprietara ne-a fixat ziua de vineri ca termen limita pentru a plati intretinerea cu tot cu cei 100 lei, iar noi, pana sambata nu avem banii respectivi. Ce e de facut? Exista posibilitatea sa fim date afara din casa daca nu ii facem pe plac? Mentionez ca niciodata nu am avut restante la intretinere sau la plata facturilor. Multumesc anticipat!