Buna ziua! Imi puteti spune,va rog,daca cea care are uz de habitatie viagera,are dreptul de a-mi optura accesul la una din camere? Mentionez ca nuda propietate imi apartine.As mai vrea sa stiu daca pot vinde acest apartament.
Multumesc frumos pt raspuns... Mai nou am aflat ca ar fi gasit ceva chichite mai mult sau mai putin ortodoxe..( mi-a spus ca in RO totul e posibil si cu cateva ilegalitati se rezolva.. )
Oricum trebuie sa ma pregatesc pt ce este mai rau...
BUNA ZIUA,
Ma numesc R. R. si vreau sa va prezint si eu un caz: Matusa mea in anul 2006 imi doneaza apartamentul dobindit de dansa in anul 2001 in urma decesului mamei ei, bunica mea.Citez din contract:Eu G. O. donatoare imi rezerv dreptul de habitatie viagera asupra apartamentului ce face obiectul prezentului inscris" si "Prezenta donatie este cu scutire de raport , transmiterea proprietatii in drept catre donatara se face incepand de astazi data autentificarii prezentului inscris ,iar in fapt la data decesului donatoarei". Mentionez ca matusa mea, donatoarea, are 61 ani este cetatean austriac nelocuind in apartamentul cu pricina. Mai mentionez ca donarea s-a facut cu procura pe numele sotului meu in anul 2001 ( odata cu obtinerea certificatului de mostenitoare in urma decesului mamei ei).Bun... toate bune si frumoase pana acum ceva timp cand dansa a inceput cu amenintarile .. ca vinde apartamenul cu tot cu donatie ..ca sa plecam .. de vre-o luna o tine din amenintare in amenintare! este un calvar..
cu mii de multumiri doresc sa stiu stiu si eu ce trebuie facut in privinta asta.
Va multumesc