Raspunsul referitor la remunerarea concediului de odihna neefectuat mi se pare evaziv. Chiar nu e stipulat in vreo lege sau in codul muncii perioada pentru care se calculeaza acest concediu? Ma gandesc ca daca asa este, atunci absolut toti angajatorii n-ar plati nici macar o zi de concediu neefectuata.
Referitor la actele pe care trebuie sa le primesc. Am primit decizia de incetare si atat. Ce ar mai trebui: adeverinta pt somaj, adeverinta de venituri pe toata perioada lucrata, nota de lichidare? Mai e si altceva? Sa stiu ce sa cer.
Am si eu cateva nelamuriri in privinta actelor ce trebuie eliberate de angajator, angajatului (eu!):
Am primit preavizul de de concediere si decizia administratorului de incetare a contractului (ambele in momentul intrarii in preaviz).
La terminarea preavizului si implicit, a incetarii efective a CIM (adica in 18 septembrie), trebuia sa mai primesc decizia de incetare a CIM si adeverinta pentru somaj, acte pe care nu le-am primit.
Care este termenul legal de a intra in posesia lor.
Daca nu le-am primit, ce pot sa fac?
Trebuie sa fac o cerere scrisa catre angajator? Cum ar trebui sa arate cererea?
Mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ati spune care sunt toate documentele pe care un angajat concediat ar trebui sa le primeasca, pentru ca nu stiu ce sa cer.
O intrebare v-a-v de concediul neefectuat:
Care este perioada pentru care se calculeaza concediul neefectuat (si care trebuie platit la incetarea CIM)? Este vorba doar de ultimul an sau de mai multi ani din urma?