avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate Ephraim

Activitate Ephraim

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Mulţumim!
LA fel şi eu ca alcali. Mult succes!!!
Sărbători Fericite!
Salutare! Mult spor şi curaj la învăţat! Am văzut că d-nul Bârsan scoate o carte cu drepturi reale însă din păcate va apărea după data examenului. Păcat, eu, după el am învăţat şi la reale şi la obligaţii, mi se pare cel mai adecvat, nu e foarte stufos, oferă informaţiile necesare având în vedere cerinţele pentru examen, este clar, explicit, bine structurat şi schematizat cu un stil agreabil. Ca alternativă, pe NCC nu ştiu ce să zic... Eu am luat ceva, ªtefan Spânu, dar nu am fost prea încântat. Deşi a apărut în 2009, parcă, nu mai reţin exact, oricum, înainte de legea 71 /2011 era destul de completă cartea d-nului prof. Valeriu Stoica. Mai greoi totuşi, foarte stufos dar izbăvitor dacă învăţând din alte cursuri apar nelămuriri. Oricum, e periculos, pentru că nu e actualizat. Cel mai bine e să căutaţi pe UJMAG sau HAMANGIU sau alte asemenea site-uri şi să comandaţi de acolo. Mult succes, Doamne ajută!
Este Boroi cu ”Instituţii de drept civil” parcă, apărută în 2012, unde are partea generală (actul juridic civil), despre proprietate, contracte (lipsesc vreo câteva, nu mai ştiu care), răspunderea civilă şi succesiuni. Pentru Obligaţii am văzut doar Liviu Pop (+alţi doi autori) şi Paul Vasilescu. Reale.... nu ştiu. Pe site-ul Hamangiu şi respectiv pe site-ul UJMAG este o ofertă de carte, cu autori şi titluri. Din câte ştiu, pe cel puţin unul din ele, unele, dacă nu toate cărţile, au şi cuprins.
Nici eu nu cred că e vorba de competiţie. Vor fi două grupe si se va ţine cont de opţiunea noastră, care unde va merge. Nu cred că e motiv de îngrijorare din punctul ăsta de vedere.
Mulțumesc!!
Aș zice că până la Dumnezeu te înalță Sfinții... Depinde cum vezi problema. Oricum, se spune că așa cum suntem în cele mici vom fi și în cele mari și, pe de altă parte, în contextul în care ne aflăm, cu examenele astea care nu se mai termină, orice fleac (după umila noastră părere, nu însă și a comisiilor de admitere) poate duce la a fi sau a nu fi ... admis. :) . Îmi pare rău dacă am exagerat cu ceva, nu am vrut să (te) ofensez/agasez. Mult succes !!!
în ce privește faza cu caracterizare, să spună cei de la care pleci ce grozav ai fost, într-adevăr, poate fi aiurea, poate nu le convine că pleci, nu le cade bine și atunci... Pot fi situații urâte. Dar ajută Bunul Dumnezeu, dacă am ajuns până aici....
pentru concursul din noiembrie 2010 au publicat vineri 01 aprilie decretele și în 4 aprilie (luni) s-au dus la serviciu. Înseamnă că da, cam de pe o zi pe alta. Acum, CÂND publică decretele, e altă poveste...