Le pot trimite notificare cu un termen limita chiar daca data la care trebuia sa fim la notar a expirat demult?
Ce ar trebui sa cuprinda o astfel de notificare?
de curand, sustin ei, abia sapt trecuta!
ideea este ce ne-au amanat foarte mult, noi i-am crezut...nu am mai cautat un alt imobil dar nici pe acesta nu l-am putut cumpara!
de curand, sustin ei, abia sapt trecuta!
ideea este ce ne-au amanat foarte mult, noi i-am crezut...nu am mai cautat un alt imobil dar nici pe acesta nu l-am putut cumpara!
buna ziua! As dori sa imi dati un sfat cu privire la un antecontract de vanzare-cumparare. Antecontractul a fost intocmit la 21.07.2006. "Promitentii cumparatori au achitat promitentilor vanzatori suma de 3500euro reprezentand avans din pretul total al imobilului descris mai sus , pe care se obliga sa il cumpere si declara ca in cazul in care nu se vor prezenta la BNP competent pt incheierea contractului de v-c a acestui imobil pana la data de 02.10.2006, vor pierde suma reprezentand avansul platit.
Promitentii vanzatori au primit de la promitentii cumparatori suma de 3500euro reprezentand avans din pretul total al imobilului descris mai sus , pe care se obliga sa il vanda si declara ca in cazul in care nu se vor prezenta la BNP competent pt incheierea contractului de v-c a acestui imobil pana la data de 02.10.2006, vor restitui indoit suma reprezentand avansul platit.
In cazul in care una din parti nu se va prezenta la termenul stabilit in modul de mai sus pt semnarea contractului de v-c cealalta parte va putea introduce actiunea la instanta judecatoreasca pentru daune interese"
La 02.10.2006 nici una din parti nu s-a prezentat la respectivul notar. Promitentul vanzator nu avea finalizate actele de cadastru si noi, cumparatorii ne-am inteles verbal sa il mai asteptam o perioada de timp.
Nici acum (09.12.2006) nu a iesit intabularea, iar vanzatorii ne mai pretind un avans, in urma caruia vom putea ocupa imobilul.
I-am putea notifica (soma) pe vanzatori ca pana la un anumit termen sa aiba actele finalizate si sa putem incheia contractul final de v-c, iar in caz contrar sa pretindem in instanta avansul indoit?
Va multumesc!