Revin cu o întrebare și anume în practica judiciara care este procentul minim atribuit unui soț din bunurile comune dobândite în timpul căsătoriei? Cu cât s-a diminuat cota de 50% în condițiile în care veniturile au fost mai mici decât ale celuilalt soț?
Multumesc pentru raspunsuri. Vreau sa fiu mai specific in aceasta speta si va precizez urmatoarele : personal evaluez bunurile comune mobile si imobile in jurul valorii de 230.000 euro. Contributia mea personala si directa si anume suma incasata pe apartamentul primit donatie a fost de 55.000 euro conform contractului de vanzare cumparare. Oferta mea pentru sotie a fost sa ma despagubeasca cu 45.000 euro deci mai putin decat am incasat tinand cont de aportul la bunurile comune. Insa ea nu doreste sa imi achite nici aceasta suma. Care ar fi suma minima pe care as putea-o primi in urma unui partaj in instanta ? Mai putin de ceea ce vreau acum pe cale amiabila?
Buna ziua,
Sunt in pragul divortului cu sotia si am urmatoarea speta: in timpul casatoriei au rezultat doi copii minori, iar amandoi am cazut de acord asupra custodiei comune si unui program de vizitare. Problema mea este in privinta partajului si anume in timpul casatoriei am construit o casa in care locuim in prezent si am mai achizitionat un apartament in care isi desfasoara activitatea sotia, La constructia casei am participat si eu in sensul ca am vandut un apartament primit ca donatie de la parintii mei. Tin sa precizez ca prin specificul activitatilor noastre veniturile sotiei au fost mai mari decat ale mele. Din aceasta cauza singura mea pretentie este ca eu sa fiu despagubit cu contravaloarea apartamentului primit donatie de la parinti si nu am alte solicitari materiale. Sotia, in schimb doreste sa imi diminueze aceasta suma si nu este de acord cu aceasta solicitare. Care este sfatul dumneavoastra? Ce sanse am intr-un proces in instanta sa imi recuperez integral valoarea apartamentului primit de la parinti?
Exact asta incerc sa spun ca hotararea administratorului este datata 2013 iar eu am primit decizia de concediere in 2012.
Este aceasta suficient pentru instanta sa ia o hotarare?
Decizia de desfiintare a postului a fost emisa in anul 2013 iar mie mi-a fost transmisa in 2012 cu un an mai devreme.
Nu ar trebui ca intai sa existe decizia administratorului in baza careia sa primesc instiintarea?
Referitor la speta mea, inca sunt in proces cu angajatorul, am avut primul termen abia in septembrie.
La cel de-al doilea termen anagajatorul a depus la dosar decizia administratorului firmei de desfiintare a postului. Aceasta decizie este datata 02.10.2013 pe cand mie mi-a fost comunicata pe data de 25.10.2012.
Este acest fapt o incalcare a procedurii si poate fi un motiv bun pentru a castiga eu procesul?
Dar ca sa devina efectiva eu nu ar trebui sa o semnez? Cu alte cuvinte mai pot prelungi perioada daca eu nu am semnat de luare la cunostinta? Reprecizez mi-a fost transmisa prin email. Are valoare juridica astfel instiintarea?
Dar cele 20 zile de preaviz de cand intra in vigoare? De la data transmiterii instiintarii? Nu strbuie sa iau la cunostinta in mod oficial de acest lucru?