avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Activitate primariabaneasa

Activitate primariabaneasa

Răspuns la discuția Pensie de urmaș cauze medicale
Buna ziua,
Am o nelamurire si as ruga pe cineva, daca poate sa ma ajute:
Sunt urmaș a unui cadru MAI si am primit Decizia de respingere a pensiie de urmas, pe care vreau sa o contest. Casa de pensiei a MAI are sediul in Bucuresti, str. George Georgescu nr. 3, sector 4, dar...la art. 14 alin. 1 din HG 735/2010 se prevede ca "impotriva deciziilor de pensie recalculate se poate introduce contestatie in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul M.Ap.N., MAI si SRI". Sa inteleg ca comisia de contestatii nu face parte din Casa de pensii ci este o structura distincta din cadrul MAI, caz in care ar trebui sa trimit contestatia la MAI, care are o alta adresa, respectiv, Piata Revolutiei, nr.1A, sector 1, Bucuresti, Intrarea „D” ?.
Deci, intrebarea ar fi, unde sa trimit contestatia ???
Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.


Răspuns la discuția Pensie de urmaș cauze medicale
Mulțumesc frumos pentru toate informațiile furnizate!

Răspuns la discuția Pensie de urmaș cauze medicale
Exista un Certificat - Decizie medicală emis de Comisia de Expertiză Medico-Militară de pe lângă Spitalul Clinic de Urgență Militar Central însă ei nu fac referire în decizie la acest art. ci numai ca nu indeplineste condițiile standard de pensionare prevazute la art. 85.
As dori sa depun o contestatie la Decizie insa nu stiu unde să o trimit. Tot la MAI Casa de pensii sectorială București sau alt sediu că nu am găsit pe nicăieri contact pentru Comisia de contestatii din cadrul MAI. Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Pensie de urmaș cauze medicale
Soțul supraviețuitor nu a împlinit vârsta standard de pensionare. Art. 86 alin (2) trebuie coroborat cu art. 85?
Buna ziua!
În cazul în care decesul a survenit unei boli contractate în timpul și din cauza îndeplinirii obligațiilor militare în conformitate cu art. 86 alin 2 din Legea nr. 263/2010 soțul supraviețuitor care nu are niciun venit la această ora poate beneficia de pensie de urmaș? Precizez faptul că persoana care a decedat era cadru activ.