Daca v-ati casatorit in Gibraltar, apostila de la Haga ar fi trebuit pusa de autoritatile locale, care apartin de guvernul Marii Britanii.
Prin apostila este recunoscuta semnatura functionarului de la primarie care a semnat certificatul de casatorie
Actele de stare civila ale cetatenilor romani intocmite in strainatate, la autoritatile locale competente, se TRANSCRIU, obligatoriu, in registrele de stare civila romane, in termen de 6 luni de la intoarcerea in tara sau de la primirea din strainatate a certificatului ori extrasului de stare civila.
ACESTA ESTE RASPUNSUL DE LA AMBASADA ROMANIEI DIN SPANIA DUPA 6 SAPTAMANI DE ASTEPTARE....DECI NICI IN RAMANIA (BACAU) NU AU STIUT...APOSTILA ESTE BUNA!!!..
Ce ma duare mai mult este ca am fost acasa (Bacau) si mi au refuzat toate acte ca nu era buna apostila...acum trebuie sa ma reintorc ca sa termin de inscris casatoria in Romania...este cineva responsabil pentru ca functionari statului nu stiu legile????si eu acum trebuie sa fac toate actele in termen de 6 luni...
Din nou sant in Spania....sant aici cu sotul care este spaniol si aici apostila este valabila!(APOSTILLE-CONVENTION DE LA HAYE DU 5 OCTOBRE 1961)
Azi am fost la consulatul Britanic aici in Spania si mi sa spus ca nu se poate pune o alta apostilla deoarece Gibraltar are guvernator si compententa adminastriva si apostilla este valida ....ACUM NU MAI STIU CE SA MAI FAC!!!!??????Am ajuns in centru labirintului si nu mai stiu la cine sa apelez...
Din Romania mi-au dat o fuaie de la - Directia Generala De Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti:
In vederea unei practici unitare de lucru atat la nivelul misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei cat si la nivelul tuturor oficiilor de stare civila din tara Directia Relatii Consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a informat cu ocazia inscrierii/transcrierii certificatelor de stare civila emise de autoritatile dein teritoriile britanice su statut especial,respectiv ISLA JERSEY,ISLA MAN,GUERNSEY sau din teritoriile britanice de peste mari(overseas-exemplu Bermuda)dupa cum urmeaza:
-se vor proceda la inscrierea in registrele de stare civila romanesti numai daca vor avea aplicata APOSTILA CONVETIEI DE LA HAGA de catre MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE BRITANIC.Aplicarea apostilei de catre FCO se va face dupa ce semnaturile existente pe actele respective au fost confirmate /legalizate de catre autoritatile locale.
buna....sant casatorita cu español in Gibraltar si incerc sa inscriu casatoria in Starea Civila in Bacau
Aici mi se spune ca apostila din Gibraltar NU este buna ca trebuie pusa de Anglia!!!
Am sunat la ambasada Britanica in Bucuresti si mi sa zis ca apostila trebuie pusa unde ma-am casatorit(din Gibraltar) din nou am sunat in Gibraltar la registru civil si mi sa spun ca nu este posibil sa intrebe de o alta apostila decat cea din Gibraltar(APOSTILLA REPREZINTA MAJESTATI SALE REGINA ANGLIEI IN GIBRALTAR)
Dosarul de la Starea Civila din Bacau mi sa respins si nimeni nu imi dau explicatii
Ce trebiue sa fac acum am bilete de intors in Spania vineri.....:">:">