Sunt funcționar public și la începutul anului 2010 am depus la Parchetul de pe lânga Judecătoria sectorului 3 o Plângere prealabilă pentru abuz în serviciu împotriva unui coleg, care la data respectivă ocupa o funcție de conducere. Am fost citat la Secția 10 poliție unde am fost pus să dau o declarație. Am dat acea declarație în fața unui comisar de poliție. După aproximativ câteva luni, am fost citat iar dar respectivul comisar, cu un zâmbet de conclav mi-a spus ceva din care nu am reținut nimic. Ulterior, a sosit la instituția unde-mi desfășor activitatea o scrisoare cu câteva întrebari de elev de clasa a I-a, nici atât, instituția dând un răspuns evaziv.
Rugămintea mea este dacă, la data când vă scriu, mai pot face ceva din punct de vedere legal?
Menționez că dețin documente destul de serioase în acest sens, mai mult înainte de această sesizare a parchetului, am sesizat Comisia de disciplină a instituției și care după doi ani de tergiversări mi-a răspuns că „a trecut termenul de doi ani, conf. reglementărilor în vigoare și că nu-l mai poate sancționa pe individ (sic!).