avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Activitate carmenharabagiu

Activitate carmenharabagiu

Am avut ghinionul ca in anul 2009 sa fiu director economic la o institutie publice finantata conform art 62 alin,1 litb din Legea nr.500/2002 (venituri proprii si subventii de la bugetul de stat). La sfarsitul anului 2009, dupa efectuarea regularizarii cu bugetul de stat pentru sumele primite de la acesta conform art 66 din Legea 500/2002, in cont a ramas suma de 16870,81 lei provenita din venituri proprii si nu din subventii primite de la bugetul de stat si urmare acestui fapt nu am virat-o la bugetul de stat .Curtea de conturi a calculat si mi-a imputat, in anul 2010 dobanzi aferente acestei sume ca urmare a faptului ca trebuia virata la bugetul de stat conform art.66 alin 1din Legea 500/2002 . Instanta decide : ^In considerarea principiului potrivit caruia unde legea nu distinge nici interpretul nu trebuie sa o faca, instanta va retine ca regularizarea excedentului trebuie operata indiferent de sursa excedentului (venituri proprii sau subventii de la bugetul de stat) tocmai motivat de faptul ca textul art.66 alin 1 din Legea 500/2002 nu prevede o asemenea distinctie a sursei excedentului^
e
As vrea sa stiu daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta speta si daca am sanse de izbanda si daca mai are rost sa lupt in instanta sau oricum cu curtea de conturi si cu judecatori care aplica legea dupa cum le convine (eu consider ca legea nu este destul de clara) mai bine o las balta !!!!!!!!! multumesc