S-a incheiat un contract de asociere intre un consiliul local, un club sportiv si o societate comerciala avand ca obiect asocierea acestor parti in vederea preluarii activitatii clubului sportiv in cauza de catre societatea comerciala, cu toate dr si oblig ac, inclusiv a dr de folosinta gratuita asupra bazei sportive, pe o perioada de 49 ani, incepand cu data aprobarii prezentului contract de catre Consiliul Local.
Se poate desfiinta acest contract pentru caducitate avand in vedere faptul ca acest contract a fost aprobat de Consiliul Local ulterior preluarii efective a bazei sportive de catre societatea comerciala ?
O autoritate contractanta - ex. consiliul local, poate recupera debitele inregistrate in urma incheierii unor contracte de concesiune atribuire teren, cu anumite societati comerciale (ex. garantii, redevente, penalitati aferente conform contractului existent), prin procedura ordonantei de plata - dispozitiile OUG nr. 119/2007 ?
Am luat un credit imobiliar cu ipoteca de la o anumita banca, sa zicem banca X, cu dobanda fixa in primul an, apoi variabila pana la finalul celor 25de ani, decizie f proasta la acel moment, dar intotdeauna regretele vin mai tarziu.
In sfarsit, ma chinui sa acoper aceste rate, am mai avut si anumite intarzieri, dar nu exagerate, maxim 2 luni de la scadenta. Ma trezesc acum 2 zile cu o notificare de la un srl prin care imi comunica ca banca X a cedat crea=
nta mea catre ei si ca sa platesc suma de .... care reprezinta de fapt valoarea totala a creditul meu, mai putin ce s--a achitat pana in prezent, intr-un anumit cont. Imi comunica de asemenea ca cesiunea s-a inscris in arhiva electronica, ca aceasta s-a realizat in baza dispozitiilor codului civil, etc.
Acum eu ce nu inteleg este de ce banca a cesionat acest contract, este clar ca nu pot achita valoarea totala a creditului pe loc pt ca altfel nu mai faceam imprumutul daca dispuneam de acesti bani, sa inteleg ca acel contract incheiat cu banca X nu mai este valabil si in aceste conditii daca exista vreo solutie la problema mea, fara riscul de a pierde imobilul ipotecat.
intreaga speta ar suna cam asa:
o prsoana fizica a cumparat un imobil in baza Legii nr. 112/1995. referitor la terenul aferent constructiei pe care intentioneaza sa-l dobandesca prin ordinul prefectului, in conditiile legii nr. 18/1991, s-a realizat o expertiza topo in urma careia s-a constatat ca suprafata din teren este mai mare decat cea din CF. se pare ca diferenta provine de la imobilul alaturat care se afla in domeniul privat al localitatii, dobandit prin uzucapiune.
in aceste conditii, pt definitivarea documentatiei necesara obtinerii ordinului prefectului, s-a propus de catre avocatul persoane fizice in cauza: dezmembrarea din terenul localitatii a diferentei de suprafata rezultata, pentru a coincide cu realitatea din teren; transferul acestei diferente din domeniul privat al localitatii in cel al statului roman; comasarea diferentei cu terenul aferent constructiei persoanei in cauza si inscrierea suprafetei rezultate in CF in proprietatea statului roman; intocmirea documentatiei pentru ordinul prefectului; obtinerea ordinului prefectului pt suprafata rezultata; intabularea acesteia in favoarea persoanei fizice in cauza.
este vorba despre comasarea a doua imobile - unul se afla in domeniul privat al Statului Roman, celalalt se afla in domeniul privat al localitatii, conform inscrierilor din cartea funciara. aceasta comasare se va realiza pentru atribuirea imobilului rezultat in baza legii nr. 18/1991, prin ordinul prefectului.
daca nu sunt ambele imobile pe statul roman atunci nu se mai poate face atribuirea prin ordinul prefectului.
Legea nr. 213/1998, din cate cunosc, face referire numai la domeniul public, precum si la trecerea din domeniul public in cel privat.
In cazul de fata ambele imobile se afla in domeniul privat, doar ca unul e pe statul roman, celalalt pe orasul in cauza.
puteti sa-mi spuneti , va rog, daca este posibil transferul unui imobil din domeniul privat al unei localitati in cel privat al Statului Roman si daca da, in baza carui temei legal ? Multumesc..
Antecesorul meu a detinut o suprafata de teren agricol de 3000 mp, pentru care eu am inaintat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, in baza Legii nr. 247/2005, Legii nr. 18/1991.
Raspunsul primit din partea comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar a fost ca nu ma incadrez in limita unei suprafete minime de 0,5 ha, eu fiind sub aceasta limita, si prin urmare imi refuza reconstituirea dreptului de proprietate pentru aceasta suprafata, in conditiile art. 8 alin. 3 din Legea nr. 18/1991, republicata.
Sa inteleg ca in aceste conditii, nu am nici o sansa sa-mi recuperez acest teren care a fost al bunicului meu? Daca numai atat a avut, asta ce inseamna ca eu nu pot intra in posesia a ceea ce este al meu prin mostenire ?
in urma unei adrese din partea instantei de judecata, intr-un proces de punere sub interdictie, autoritatea tutelara desemneaza o persoana ca si curator, fara a exista consimtamantul acesteia exprimat printr-o declaratie ca fiind de acord cu indeplinirea acestei sarcini. desemnarea persoanei ca si curator in aceste conditii s-a motivat ca fiind o sarcina de serviciu, avand in vedere ca persoana in cauza este salariata in cadrul primariei. in aceste conditii, dispozitia primarului prin care s-a desemnat aceasta persoana ca si curator fara voia sa, nu poate fi atacata in contencios pentru nulitate, avand in vedere ca motivatia adusa este neintemeiata, atributiile de serviciu ale acesteia nu implica activitatea de autoritate tutelara din cadrul acelei primarii ?
Multumesc foarte mult, raspunsul dvs a fost de mare ajutor, dar in aceeasi ordine de idei as dori sa va raspund si la cele doua intrebari - la plata pretului mi s-a emis chitanta de la casieria primariei; - si am inteles ca de o luna primaria are cod de tva.
In aceste conditii se schimba ceva in raspunsul dvs ?