avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate florinache

Activitate florinache

Răspuns la discuția retrogradare din functie!!!
Incerc sa va explic mai bine ordinea poate ajung si eu la o concluzie;
1. Angajare cu CIM, durata nederminata, functia Tehnician retele, fara nici o fisa de post semnata;
2. La 9 luni de la angajare am semnat o fisa de post pentru "Director Departament retele", fara nici un act aditional, modificare salariu sau pe cartea de munca;
3. La 7 luni dupa semnarea acestei fise de post, in urma unor nereguli sesizate in departament, perioada in care nu mi s-a prezentat scris nici o notificare de nemultumire sau avertisment din partea conducerii, sunt chemat de Directorul General al societatii si mi se pune in fata o decizie de retrogradare din functia de Director Departament pe functia de tehnician retele in temeiul art. 264 alin. 1, lit. c) din codul muncii;
In urma acestei discutii mi s-a spus :
A. Ori semnez un act aditional de schimbare din functie si cu micsorarea salariului de baza pe o perioada de 2 luni pana la clarificarea problemelor;
B. Ori angajatorul imi desface contractul de munca din motive de indisciplina
4. Decizia este : In temeiul Art. 264, alin. 1, lit. c) ; Regulamentul intern .....Decide - se retrogradeaza din functia de Director Departament pe functia de tehnician, in temeiul Art. 264, alin. 1, lit. c), se modifica salariul (cu aprox 30% mai mic) .... decizia poate fi contestata in termen de 30 zile;
5. Am semnat actul aditional ( probabil din prostie, altfel nu o pot numi ) in care este prevazut: "In temeiul art. 17 (1) din Legea 53/2003, partile hotaresc: se modifica elementul - Salariul cf art 264 alin 1 lit c.
6. Modificare carte de munca astfel: "Modificat salariu, Tehnician retele, firma... act aditional nr 1/data;

Eu unul nu mai inteleg nimic, ori am fost sanctionat, si pe ce perioada? Ori mi-am dat acordul pentru schimabarea salariului si acest lucru ramane definitiv?
Va multumesc.
Revin, multumesc de ajutor;
Cum spune-am mai sus,postul de "Director Departament " il am de cand am semnat fisa postului la 9 luni dupa angajare;
Pe actul aditional de schimbare salariu este trecut "conform art. 264 alin 1 lit. c", cu respectiva diminuare de salariu;
Pe cartea de munca este operata urmatoarea modificare : "modificat salariu, Tehnician retele, firma... act aditional 1/11.12.2006"
Din cate inteleg eu de aici este ca am acceptat singur diminuarea salariului, si nu ca am fost retrogradat dintr-o anumita functie ...!
Ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu ce pot face mai departe?
Va multumesc.
1. Am semnat doar o fisa de post, la 9 luni de la angajare, fiind cea de Director Departament;
2. Incadrarea CIM este tehnician retele;
3. Am semnat actul aditional de diminuare salariu, avand de alege intre acest lucru sau desfacerea CIM din motive de indisclipina;
Decizia de retrogradare doar am citit, nu am semnat;
Mentionez ca nu am fost avertizat scris de nici o problema sau indisciplina inainte de aceasta decizie;
Buna ziua,
Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la angajare.
Dupa 9 luni de zile patronul mi-a comunicat fisa postului de "Director Departament" in care se specifica clar ca pentru aceasta functie este nevoie de o facultate superioara in telecomunicatii, modificare facuta fara nici o schimbare de salariu.
Dupa inca 7 luni imi pune in fata o decizie de retrogradare din functia de director departament pe functia de tehnician retele si cu SCHIMBAREA SALARIULUI de incadrare, aprox de - 40%, si cu semnarea actului aditional la contractul de munca, motivand nerespectarea sarcinilor din fisa postului de Director Departament, sau daca nu accept imi suspenda contractul de munca pe motiv de incalcare a contractului de munca.
Este legala acesta decizie si micsorarea salariului?
Poate angajatorul sa-mi suspende contractul de munca fara a fi anuntat in scris inainte motivele respective?
Va multumesc.