Incerc sa va explic mai bine ordinea poate ajung si eu la o concluzie;
1. Angajare cu CIM, durata nederminata, functia Tehnician retele, fara nici o fisa de post semnata;
2. La 9 luni de la angajare am semnat o fisa de post pentru "Director Departament retele", fara nici un act aditional, modificare salariu sau pe cartea de munca;
3. La 7 luni dupa semnarea acestei fise de post, in urma unor nereguli sesizate in departament, perioada in care nu mi s-a prezentat scris nici o notificare de nemultumire sau avertisment din partea conducerii, sunt chemat de Directorul General al societatii si mi se pune in fata o decizie de retrogradare din functia de Director Departament pe functia de tehnician retele in temeiul art. 264 alin. 1, lit. c) din codul muncii;
In urma acestei discutii mi s-a spus :
A. Ori semnez un act aditional de schimbare din functie si cu micsorarea salariului de baza pe o perioada de 2 luni pana la clarificarea problemelor;
B. Ori angajatorul imi desface contractul de munca din motive de indisciplina
4. Decizia este : In temeiul Art. 264, alin. 1, lit. c) ; Regulamentul intern .....Decide - se retrogradeaza din functia de Director Departament pe functia de tehnician, in temeiul Art. 264, alin. 1, lit. c), se modifica salariul (cu aprox 30% mai mic) .... decizia poate fi contestata in termen de 30 zile;
5. Am semnat actul aditional ( probabil din prostie, altfel nu o pot numi ) in care este prevazut: "In temeiul art. 17 (1) din Legea 53/2003, partile hotaresc: se modifica elementul - Salariul cf art 264 alin 1 lit c.
6. Modificare carte de munca astfel: "Modificat salariu, Tehnician retele, firma... act aditional nr 1/data;
Eu unul nu mai inteleg nimic, ori am fost sanctionat, si pe ce perioada? Ori mi-am dat acordul pentru schimabarea salariului si acest lucru ramane definitiv?
Va multumesc.
Revin, multumesc de ajutor;
Cum spune-am mai sus,postul de "Director Departament " il am de cand am semnat fisa postului la 9 luni dupa angajare;
Pe actul aditional de schimbare salariu este trecut "conform art. 264 alin 1 lit. c", cu respectiva diminuare de salariu;
Pe cartea de munca este operata urmatoarea modificare : "modificat salariu, Tehnician retele, firma... act aditional 1/11.12.2006"
Din cate inteleg eu de aici este ca am acceptat singur diminuarea salariului, si nu ca am fost retrogradat dintr-o anumita functie ...!
Ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu ce pot face mai departe?
Va multumesc.
1. Am semnat doar o fisa de post, la 9 luni de la angajare, fiind cea de Director Departament;
2. Incadrarea CIM este tehnician retele;
3. Am semnat actul aditional de diminuare salariu, avand de alege intre acest lucru sau desfacerea CIM din motive de indisclipina;
Decizia de retrogradare doar am citit, nu am semnat;
Mentionez ca nu am fost avertizat scris de nici o problema sau indisciplina inainte de aceasta decizie;
Buna ziua,
Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la angajare.
Dupa 9 luni de zile patronul mi-a comunicat fisa postului de "Director Departament" in care se specifica clar ca pentru aceasta functie este nevoie de o facultate superioara in telecomunicatii, modificare facuta fara nici o schimbare de salariu.
Dupa inca 7 luni imi pune in fata o decizie de retrogradare din functia de director departament pe functia de tehnician retele si cu SCHIMBAREA SALARIULUI de incadrare, aprox de - 40%, si cu semnarea actului aditional la contractul de munca, motivand nerespectarea sarcinilor din fisa postului de Director Departament, sau daca nu accept imi suspenda contractul de munca pe motiv de incalcare a contractului de munca.
Este legala acesta decizie si micsorarea salariului?
Poate angajatorul sa-mi suspende contractul de munca fara a fi anuntat in scris inainte motivele respective?
Va multumesc.