avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Activitate zetics78

Activitate zetics78

Va multumesc.
Va multumesc.

Din cele 2 raspunsuri, concluzionez: plata taxei de timbru ar trebui facuta de Recurent, dar daca acesta beneficiaza de ajutor public judiciar, va fi platita de catre Intimat.

Exista totusi posibilitatea ca judectorul, sa nu acorde ajutorul public judiciar Recurentului?...in ce conditii ?....daca Recurentul beneficiaza de fiecare data de ajutorul public judiciar, nu are nimic de "pierdut", ii convine sa se judece la orice nivel, pe cheltuiala Intimatului. Corect ?

Multumesc.
Buna ziua stimati forumisti,

doresc o lamurire din partea Dvs. vis-a-vis de plata taxei de timbru judiciar, in urmatorul context :

Este vorba despre un proces de partaj judiciar-iesire din indiviziune.
In anul 2009, in momentul inceperii judecarii dosarului la Fond, Reclamantul trebuia sa achite taxa judiciara de timbru in valoare de 6.000 RON (3% din valoarea imobilului) Avind in vedere ca venitul persoanei este sub 500 RON, a beneficiat de ajutor judiciar public, iar taxa de timbru a fost achitata de celelalte parti implicate in proces.

In momentul de fata (2012) s-a comunicat hotararea de la Judecatorie, aceasta nefiind favorabila Reclamantului. Drept urmare, reclamatul doreste sa faca Recurs.

Intrebare: De data aceasta, la Recurs, Reclamantul (Recurent) plateste taxa judiciara de timbru judiciar? Acesta beneficiaza din nou de ajutor judiciar public ? (venitul mediu net lunar pe membru de familie fiind sub 500 RON). Este obligata partea Intimata sa plateasca taxa de timbru, in cazul in care Recurentul beneficiaza de ajutor public judiciar?.....partea Intimata nefiind interesata in continuarea Recursului.

Multumesc.