avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Activitate BIROU de MEDIATOR Bucuresti

Activitate BIROU de MEDIATOR Bucuresti

Răspuns la discuția Plangere penala
Bună ziua,
Părțile procesului pot încheia o înțelegere amiabilă la mediator, act care se depune în instanță iar prezența dvs. la proces nu mai e necesară.
Ar fi posibil sa puteti recupera prejudiciul ramas neacoperit daca ajungeti cu faptuitorul respectiv la o intelegere.

Printr-un Acord de mediere se poate preciza si aspectul privind sarcina cheltuielilor judiciare.

Acestea pot fi asumate de catre faptuitor in Acordul de mediere incheiat.
Răspuns la discuția Buna ziua - Furt din magazin
Puteți sa apelați la un mediator pentru a încerca să ajungeți la o înțelegere cu partea vătămată. Dacă se încheie un acord de mediere, se înlătură răspunderea penală.
Se poate incerca o impacare sau o mediere cu partile vatamate.

In special acolo unde exista prejudiciu nerecuperat si exista posibilitatea ca persoana vatamata se fie despagubita, sunt sanse sa se ajunga la o intelegere ce ar conduce la incetarea procesului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impacarea inlatura raspunderea penala. Contactati un avocat sau un mediator cu scopul de a incerca sa ajungeti la o intelegere cu persoana vatamata. Luati in calcul sa ii oferiti despagubiri pentru daunele materiale si eventual morale suferite.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pedepse sunt prevazute in cazul ambelor infractiuni. Se pot solutiona si prin procedura de mediere, daca sunt de acord faptuitorii si partile vatamate/partile civile.
Procesul isi va urma cursul, in principiu. Dace este necesar cauzei, judecatorul va poate obliga sa va prezentati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca acestia si-au recuperat prejudiciul si sunt de buna credinta, veti putea apela la un mediator in vederea incheierii intre parti a unui Acord de mediere prin care se vor preciza elementele concrete si temeiurile care vor putea duce la incetarea procesului penal, in functie de etapa procesuala in care va aflati.
Din ceea ce relatati, exista sanse. Exista si posibilitatea ca prin mediere sa ajungeti la o intelegere si sa recuperati paguba rapid, fara cheltuieli in instanta, in functie de pozitiile partilor.
Răspuns la discuția Program vizita minor
Da, se va stabili si programul de legaturi personale cu minorul pentru parintele nerezident, in functie si de solicitarea acestuia. De aceea este de dorit sa aiba un rol activ in proces.