avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Activitate roniane80

Activitate roniane80

Răspuns la discuția solutie partaj bunuri
in timpul procesului meu de partaj,s-a judecat un alt proces intre fostul sot si sora lui(fara ca eu sa stiu) prin care s-a anulat actul de vanzare-cumparare intre ei(intr-un singur termen) pe motiv ca sora s-a razgandit si nu mai vrea sa-i dea acea cota parte din apartament ,la care aveam dreptul si eu pt ca a fost dobandita in timpul casatoriei.S-a depus acest act la dosarul meu de partaj desi ma indoiesc asupra corectitudini lui deoarece apartamentul a fost inscris la Oficiul de cadastru ca fiind intr-un litigiu,iar instanta(care a anulat contractul de vanzare -cumparare) nu a tinut cont de acest lucru,luand in calcul un extras de carte funciara din 2010:D.
multumesc,
Dar daca acest act de nulitate este intre fostul meu sot si sora lui,eu fiind parte terta,imi este opozabil?
mai am o intrebare:in cazul in care ,in timpul casatoriei am dobandit impreuna cu fostul sot un apartament(mai exact o cota de 3/16 din acel apartament-prin contract de vanzare-cumparare de la sora lui) si desi eu am notificat la oficiul de cadastru ca acest bun este intr-un proces de partaj,iar fostul meu sot vine si anuleaza acest contract de vanzare-cumparare tot printr-o decizie judecatoreasca in timpul partajului cu mine pe motiv ca sora lui s-a razgandit cu privire la vanzarea acelei parti din apartament catre el pe baza unui cadastru din 2010(lucru ce nu mi se pare corect), cum ma afecteaza pe mine in cadrul procesului de partaj acest act de nulitate?
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Buna ziua.Obiectul procesului de partaj este un imobil achizitionat prin credit in valoare de 60.000 eur in timpul casatoriei,pentru care s-au platit doar 4 rate impreuna,dupa care s-a produs desfacerea casatoriei,urmand ca eu sa platesc in continuare creditul deoarece sunt titularul de credit.Dupa expertizarea imobilului si lotizarea efectuata de expertul in constructii,solutia data de catre instanta a fost:imobilul imi este atribuit mie,dar ma obliga la plata unei sulte catre fostul meu sot in valoare de circa jumatate din valoarea evaluata de expert a imobilului si constata dreptul de creanta al meu pentru suma ce reprezinta 1 din ratele scadente din creditul ipotecar in cuantum de 60.000 eur,incepand cu data desfacerii casatoriei pana la achitarea integrala a acestui credit.
Intrebarea mea este:din momentul in care imobilului nu este achitat integral si eu achit ratele respective pana la achitarea integrala a creditului,aceasta solutie este justa?In cazul unui apel ce sanse am sa se modifice solutia?
multumesc,