Buna ziua, dați-mi va rog un sfat. Am făcut o plângere contravențională împotriva unei amenzi date pe persoana juridică. Pe lângă alte motive contestate am invocat si art. 16 alin. 6 din OG 2/2001 pe care il consider motiv de anulare a PV-ului deoarece il vad la fel de important ca alin.1 din același articol. In cazul meu nu s-a completat in PV datele de identificare ale reprezentantului societatii. Acest motiv nu a fost admis de instanța pe motiv ca "nu constituie motiv de nulitate a PV, decât dacă s-ar fi produs o vătămare petentei, prin aceasta, iar vătămarea trebuie dovedita". Cunosc cazuri in care au fost anulate PV de contraventie din acest motiv. Unde gresesc?
O alta întrebare ar fi, cum pot contesta probe foto depuse la dosar cel mai probabil făcute cu telefonul mobil al agentului constatator , foarte neclare, fără bliț, fără rigla gradata pentru a putea dovedi niște măsurători care sunt mentionate in PV? Multumesc.
Buna ziua, sunt aproximativ in aceeasi situatie ca si dl. Bujor Marius. Dosarul de daune imi este gestionat de catre B.A.A.R. deoarece autoturismul vinovat de producerea accidentului era inmatriculat in Franta. Mi s-a oferit o suma pentru dauna totala care este cu aproximativ 2000 de euro mai mica decat calculele conform acestui ordin 14/2011 si asta se datoreaza unui inspector de daune care se incapataneaza sa imi incadreze autoturismul la starea de intretinere satisfacatoare desi autoturismul este sub media de 15000 km pe an, este o decapotabila cu care s-a circulat preponderent vara, pe scurt arata foarte bine si asta nu pentru ca este masina mea. Am cerut recalcularea valorii motivata pe articole si pe date exacte, insa aceeasi problema acel inspector de daune fara a face alte evaluari sau verificari la masina imi incadreaza masina la starea de intretinere satisfacatoare pentru ca citez "auto avea urme de rugină în îmbinări în partea din spate, precum și de faptul că un asemenea auto are valoarea de piață apropiată de valoarea de 4000 de euro (înmatriculat)". Mentionez ca partea lovita sau mai bine zis facuta zob este chiar partea din spate. Masina oricine ar evalua-o ar putea spune ca arata foarte bine. Nu prezinta nici o zgarietura pe caroserie, nici o urma de rugina, vopseaua este intacta, in compartimentul motor nu exista urme de ulei sau alte reziduri, pe scurt nu se incadreaza la starea de intretinere satisfacatoare pentru ca nu prezinta defectele din acel articol. Intrebarea mea ce pot face in continuare, desi am cerut o noua recalculare si sa fie evaluata de alta societate alt inspector de daune?