avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate mironsavan

Activitate mironsavan

Hello,

Eu sunt programator de cativa ani si in 2011 mi-am deschis un cont pe elance si AdSense. In aprilie am fost si mi-am declarat veniturile ca Persoana Fizica, nu persoana fizica autorizata. Mi-am declarat toate veniturile ce au intrat in cont si prin Western Union la Banca Transilvania. Dar am urmatoarele probleme:

1. Nu-mi poate calcula ca nu am contract. Problema e ca si daca le duc facturile de pe eLance, pe ele scrie pseudonimul_meu la contractor si pseudonimul_lui la client. Mai mult, nici daca as vrea sa aflu datele clientilor n-as putea doarece in SUA (pe baza caror legi funtioneaza eLance) e cam ilegal sa stochezi date personale. Presupun ca unii clienti erau persoane fizice, unii persoane juridice, altii liberi intreprinzatori. Nu am cum sa semnez contract cu aia. Eu am semnat contract cu eLance. Ei faciliteaza transferul de bani, fisiere si asigura comunicarea. Le duc termenii de utilizare trasi la imprimanta?
2. Google AdSense. Am un Personal Account la ei cu care incasez lunar anumite sume. Am declarat, desigur, tot pe 2011 si urmeaza sa declar pe 2012 anul viitor. La adsense, aceeasi treaba. Au termeni de utilizare, ii semnez, trec datele personale si ei imi trimit banii. Am si statement of earnings de la ei lunar, ma gandeam sa-i depun si pe aia.

Ma intereseaza o solutie pentru persoanele fizice. Am un SRL. Nu vreau sa deduc cheltuieli, nu vreau sa fac investitii. Vreau sa platesc cei 16% impozit statului in totalitatea lor :) SRL-ul il tin ca vreau sa inregistrez niste marci, poate un magazin online.

Sunt curios care ar fi solutia corecta pentru a functiona asa.

Multumesc anticipat,
Miron
PS: Am cautat pe google/forumuri si inafara de: Nu declara nimic nu prea am gasit informatii.