avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate Coralia78

Activitate Coralia78

După 11 ani de plimbări prin instanțe și diverse autorități, în martie 2017 s-a emis titlul de plată pe numele persoanei îndreptățite reprezentând prima tranșă din despăgubire.
În iunie 2017, consultând siteul Ministerului Finanțelor am aflat că s-a consemnat și suma respectivă la CEC.iar persoana în speță s-a prezentat în vederea efectuării plății.
Menționez că aceasta este cetățean străin (german), renunțând cu mult timp în urmă la cetățenia română.
Spre deosebire de autoritățile române, la emiterea actelor de stare civilă sau de identitate, autoritățile germane nu acordă un CNP sau vreun alt cod de genul acesta ci o serie și un număr care se schimbă de fiecare dată când îți schimbi actul.
Astfel, ANRP a menționat pe titlul de plată numărul de pe buletinul german al persoanei în vigoare la data emiterii (martie 2017).
Ulterior, în mai 2017 (până la momentul consemnării sumei) persoana a fost nevoită să își schimbe buletinul pentru că acesta urma să expire.
A primit astfel o nouă care de identitate cu un nou număr care, evident, este diferit de cel de pe titlul de plată.
Pentru acest motiv, CEC Bank refuză categoric să efectueze plata, până la emiterea de către ANRP a unei erate.
Ce trebuie făcut pentru a rezolva problema cât mai repede, fără a apela la instanțe și executori judecătorești.
Practic CEC refuză să ia în considerație un act (titlul de plată) care este întocmit pe baza unui buletin perfect valabil (la momentul respectiv).
Din punctul meu de vedere situația creată constituie un abuz al funcționarilor.
Vă mulțumesc anticipat.

dra/dna draga, imi pare rau, dar nu pricep o iota din limaba engleza.
Singura limba straina in care ma descurc 80% este moldoveneasca.
Nu mai zic ca nu stiu cum sa-mi pun o semnatura electronica:((
Cred ca mai bine trimetea-ti scrisoarea in traducere la toate organizatiile din tara si aveam mult mai mult succes#-o

Gasiti traducerea pe siteul www.ccj.ro
[ link extern ]
La acest link se afla o petitie pentru sustinerea profesiei de consilier juridic.
Petitia va fi deschisa un timp, dupa care va fi trimisa pe mailul comisarului european pentru justitie dl. Franco Frattini.
Toti cei care doriti sa sustineti aceasta profesie, puteti intra si semna electronic, si, nu uitat, dati linkul mai departe pentru a se strange cat mai multe semnaturi.