avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Activitate miki564

Activitate miki564

Răspuns la discuția SCHIMBARE CUSTODIE
Imi cer scuze daca v-a deranjat acele semne de exclamatie...ideea e ca eu raman contrariata de faptul ca mama sau la modul general unul din parinti poate obliga pe celalalt sa isi exercite autoritatea parinteasca in comun, deci ca sa fiu mai concisa, daca unul din parinti nu doreste sa aiba custodia copilului celalalt parinte poate totusi solicita ta acest lucru motivand sa spunem problemele financiare pe care le intampina? Pai oricum celalat parinte a fost obligat de instanta sa plateasca o pensie de intretinere minor, asadar ce poate el sa aduca in plus? Daca tatal dispune de o locuinta mai buna, poate asta sa fie un motiv sa ceara mama in instanta luarea minorului de catre tata, dar daca tatal nu doreste asta, ma intreb daca chiar e posibil sa fie obligat printr-o sentinta civila tatal sa ia copilul in domiciliul personal. Cam la asta se reduce marea mea nedumerire!
Cum oricare dintre parinti??? Pai poate fostul sot, adica tatal nu isi doreste obtinerea custodiei comune asupra copilului...asa ca mama nu poate solicita ea acest drept in numele tatalui!!!!
Fostul sot e cel care trebuie sa introduca actiunea in care sa solicite custodia comuna sau mai bine spus exercitarea autoritatii parintesti in comun de ambii parinti si stabilirea domiciliului minorului la tata, inclusiv dc doreste stabilirea cuantumului pensiei de intretinere a minorului pe care de data asta dumneavoastra i-o datorati copilului. Iar exercitarea autoritatii parintesti in comun presupune ca ambii parinti sa poata decide impreuna asupra modului cum este educat copilul, unde isi va face scoala, ce anume cursuri poate face in paralel cu scoala..s.a.m.d. De asemenea dumneavoastra trebuie sa solicitati program de vizita bine stabilit pentru ca nu cumva sa intampinati ulterior probleme in a va vedea copilul.
Răspuns la discuția apel divort
Cum spuneam in sentinta scrie doar atat: se desface casatoria..., exercitarea autoritatii parintesti comuna, plata pensiei de intretinere..... cu apel in 30 de zile de la comunicare. Asta este tot!! NU se specifica absolut nimic despre programul de vizita pe care eu l-am cerut punctual..cu zile, ore...iar domnul acum imi face programul cum vrea el, mi-e ca ma duc dupa copil in localitatea unde domiciliaza acum si nu o sa ma bage in seama, sau cel mult ma invita sa stau cu copilul in casa parintilor lui, si sa tipe la mine, sa faca balamucul pentru care de altfel am si preferat sa divortez. Ori eu nu pot sta in starea aceea conflictuala cu copilul meu, pentru ca el saracul nu are nici o vina, eu vreau sa petrec o ora sau zece cu copilul meu in liniste, doar eu cu el..poate la o cofetarie..la un loc de joaca..in nici un caz in urletele fostului sot!

Si mai este un aspect, am discutat cu fostul sot sa imi dea copilul, vine eu si il iau de acolo, numai sa imi dea copilul sa il iau la mine o zi doua cat e week-endul, dar a zis nici sa nu ma gandesc ca ma reclama la politie ca vreau sa rapesc copilul!! Asadar, eu una nu mai gasesc nici o varianta omeneasca prin care sa ma inteleg in privinta exercitarii dreptului meu de a-mi vedea copilul.
Răspuns la discuția apel divort
Deci sa inteleg ca netimbrarea acelei intampinari facute de mine a dus la neluarea in calcul a cererii mele de acordare program de vizita. Acum daca eu as face apel este posibil ca apelul sa imi fie respins tocmai din acest motiv? Eu nu am avut avocat la fond si nici fostul sot, divortul pronuntandu-se chiar dupa primul termen de judecata si stiu ca la finalul discutiei dintre noi si judecatoare, ni s-a spus sa platim taxa de timbru ca sa putem sa ne luam hotararile, sau ceva de genul asta, oricum eu nu am mai fost foarte atenta la acest aspect iar acum se pare ca tocmai acest lucru m-a costat. Pana la urma tot complicat este...va trebui sa astept o lunga perioada de timp pana imi voi vedea copilul, o actiune noua inseamna alt termen, ordonanta presidentiala alt drum la judecatorie sau unde s-o mai face si aia...offf..iar asta mi se pare o cruzime tinand cont ca deja au trecut mai bine de 3 luni de cand nu am putut sa imi vad copilasul sa il tin in brate!!
Discuție apel divort
Tocmai ce s-a terminat procesul de divort, si am obtinut custodie comuna asupra copilasului pe care il avem iar domiciliul copilului este la tata. Intrebarea mea este urmatoarea: in intampinarea formulata de mine am solicitat un program de vizita al minorului, numai ca in sentinta ce tocmai mi-a fost comunicata nu se face referire la acest program de vizita. Ideea e ca nu ma inteleg cu tatal in privinta luarii copilului la mine, el imi spune ca pot vedea copilul atunci cand poate el, numai in prezenta lui si numai la domiciliul lui. Mentionez ca de la divort fostul sot s-a si mutat cu copilul in alta localitate fata de cea declarata in procesul de divort. Eu as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez : ori sa fac apel si sa invoc ca motive neluarea in calcul a solicitarii mele de a mi se acorda un program de vizita clar, sau sa astept sa devina sentinta aceasta definitiva si irevocabila dupa cele 30 de zile de la comunicare si abia atunci sa solicit intr-o noua actiune simpla acest program de vizita?? Asta ar fi o prima problema, iar a doua, pana la solutionarea acestui progrma de vizita, eu cum trebuie sa procedez sa imi vad copilul? Sa ma duc la el acasa, sau sa merg la politie si sa solicit sprijinul acestora sa ma lase se imi iau copilul cu mine macar 2 week-enduri pe luna??? Pentru ca in sentinta nu se specifica absolut nimic despre modul in care imi pot vedea copilul..ci doar ca este autoritate parinteasca comuna!!!!
Va multumesc anticipat!