avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate andreeaalexandrescu5

Activitate andreeaalexandrescu5

Discuție litigiu italia
buna ziua,de cateva ore tot caut o legislatie italiana care ar putea sa ma ajute in urmatoarea speta pe care am sa o impartasesc cu voi.Sper ca aici sa gasesc raspuns pt ca ma simt intr-o situatie disperata.
Parintii mei locuiesc in italia unde au si acte,totul legal,contracte de munca,taxe catre stat,sunt in conformitate cu toate procedurile si legile italiena.
Stau cu chirie intr-o localitate vecina Sienei unde au un contract de inchiriere pt o garsoniera intr-un bloc destinat acesteia.La inceputul verii trecute s-a inteles cu administratorul/patronul ca sa taie iarba si sa faca curatenie in curtea blocului si sa nu plateasca plata chiriei pe o luna care ulterior nu s-a mai recunoscut de acestea plus de asta plata apei si curentului si altor utilitati se platesc o data pe an,de ce asa nu stiu sa va spun pt ca eu nu cun sa se procedeze asa si in alta parte,iar numai apa a venit de plata 740 euro tatal meu refuzand sa platesca pt ca nu i-au fost demonstrati acesti bani,neavand o chitanta aferenta platii pe care o cer a fi platita de tatal si mama mea.In cele din urma s-a ajuns in instanta iar parinti mei si-au luat un avocat si cerand acestuia sa se ajunga la o concliere,au trecut cateva luni si doua termene la care ieri s-a mai dat un termen.De fiecare data de la firma de avocatura a venit un alt avocat si a cerut un alt termen pt ca nu stia despre ce este voarba in procesul in speta.Ieri mama mea s-a dus la avocat si i-a zis sa faca la un fel pt ca ea vrea sa o lase asa si sa plateasca chiria pt care nu se mai recunoaste angajamentul avut si este deacord sa plateasca si celelalte cheltuieli daca i se dau chitante aferente care sa dovedeasca existenta lor iar avocatul i-a zis mai subtil si mai "pe fata","judecatorul este si el om si este posibil sa pierdeti procesul cu datoriile avute si cheltuielile de judecata eu nu stiu daca pot sa il castig"desi mama mea a specificat clar ca nu vrea proces vrea sa se inteleaga omeneste,ei sunt oameni simpli nu stiu ei cu procese si toate cele,vor doar sa nu se mai culce cu frica si plus de asta le-au zis ca exista posibilitatea sa fie evacuati din casa.Va rog din suflet sa ma indrumati cumva,sa imi spuneti ce as putea sa fac,au termen in ianuarie si avoctul i-a zis mamei ca se duce in decembrie sa ceara termen pt conciliere.Nu inteleg de ce trebuie sa faca concilierea prin intermediul judecatorului.Va multumesc anticipat.