Incepe prin a-i felicita pe cei care au promovat acest examen si a-mi exprima solidaritatea cu cei care, din nefericire si in mod nedrept, nu au promovat acest examen.
Am fost socata/revoltata/scarbita de modalitatea in care a fost organizat acest examen si de subiectele pe care le-ati avut. La o prima citire a subiectelor de examen, am constatat ca exista nereguli grave, iar baremul, chiar si in urma contestatiilor este in continuare, gresit. Am observat cum la procedura civila, exista raspunsuri copiate din cod, care nu apar punctate pe barem. Si probabil ca nu doar la procedura civila.
Stiu de la colegii care au sustinut examenul ca procesul verbal care apare pe site-ul inppa si este semnat de domnul av, Oancea minte cu nerusinare in privinta grilei cu "aratarea titularului dreptului". Am inteles ca aceasta greseala v-a fost semnalata la cateva ore dupa inceperea examenului si nu la deschiderea plicului cu subiecte, astfel cum se precizeaza in procesul verbal.
De asemenea, Regulamentul de organizare al examenului a fost incalcat in conditiile in care rezultatul contestatiilor la barem trebuia sa apara in termen de 48 de ore si la vreo 60 si ceva de ore, asa cum s-a intamplat.
Cert este ca sustin intru totul demersurile pe care le faceti/le veti face.
Ca tanar avocat (doar stagiar) care a trecut printr-un asemenea examen si care stie foarte bine ce "profesionalism" au domnii Briciu si Oancea referitor la examenul de primire/definitivat, va sfatuiesc sa nu va dati batuti.
Poate ar fi util sa apara in media toate aspectele legate de acest examen. Si in plus, sustin cu tarie introducerea unor actiuni in instanta impotriva acestor oameni (autoritati - INPPA si UNBR).
Stiu ca au existat colegi mai mari care au facut acest lucru, insa din pacate, actiunile le-au fost respinse in instanta pe motiv ca nu indeplinisera procedura prealabila prin adresarea unei plangeri pe cale administrativa la autoritatile competente.
Numai dupa formularea unei asemea plangeri pe cale administrativa, va puteti adresa cu o actiune pe contencios administrativ impotriva lor. Sfatul meu, daca imi permite, ar fi sa demarati astfel de actiuni in nume personal, individual (si nu in mod colectiv), tocmai pentru a-i "freca" pe domnii de la UNBR si pentru a trage un semnal de alarma instantelor de judecata cu privire la legalitatea si corectitudinea unui astfel de examen.
Stiu ca sunteti obositi si scarbiti, insa nu trebuie sa renuntati.Sunt niste ani de munca in spate, sunt niste bani pe care i-ati cheltuiti, sunt parintii dezamagiti si mai presus de toate, voi.
Numai printr-o miscare a maselor de candidati vor putea fi detronati acesti "mari" pedagogi gen Oancea si Briciu. Altfel, e posibil ca la anul, sa dati peste aceleasi mizerii la sustinerea acestui examen.
Vorbesc deocamdata in numele meu, insa, sunt sigura ca sunt destui tineri avocati care sustin demersurile voastre si care se solidarizeaza cu voi.
Suntem gata sa protestam alaturi de voi si sa va sustinem in redactarea (daca este necesar) plangerilor prealabile si ale actiunilor in justitie.
Voi, cei care meritati sa fiti in breasla asta (condusa de "elefantii" cu scaune comode) puteti face ceva acum!
E un indemn la protest si la dreptate, una dintre valorile care ne-au/v-au ghidat sa va doriti aceasta meserie.
Si sa-i spuna cineva dlui Briciu faptul ca, incheierea prin care s-a respins ca inadmisibila cererea de interventie poate fi atacata in 5 zile de la comunicare. Ca asa zice alin. (4) de la art. 64. Cum era "nimeni nu-i mai presus de lege". Si asta-i doar un exemplu...