avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate gabrieladan48

Activitate gabrieladan48

În primul rând , mulțumiri pentru că mi-ați citit anunțul... DA am citit tot HCL-ul, dar nu se specifică ce înseamnă ,, animale mici ,, nici ,, de companie ,, nici ,,de consum propriu ,, sau pentru ,, comerț,, și nici nu apare cuvântul ,, pisică ,, Voi depune , cu siguranță contestație in termen și voi cere organului emitent să precizeze ce se înțelege prin ,, animale mici ,, Dacă pisicile intră in categoria ,, animale mici ( după mine animale destinate consumului propriu sau comercial ),,atunci de ce le-am înscris la medic , cu carnet de sănătate , vaccinuri , deparazitări și acordul vecinilor???? Legea nr 60/2004 publicată in M.Of 400/ 5 mai 2004 ratifică ,, Convenția Europeană pentru protecția animaleleor de companie ,, deci ce e mai important un HCL sau o Lege aprobată de Camera Deputațilot și Senat Fapta sancționată de articolul și anexa din HCL, POATE STABILI CONTRAVENȚIE în domeniul în care a fost deja stabilită o lege ????

Am fost sancționată cu amendă de către Poliția Comunitară , în urma unor reclamații că dețin 2 pisici care deranjează 1 familie, nou mutată la noi în curta comună , (cu mirosul - lucru neadevărat -) pe celelalte 7 familii nu le deranjează - am acordul scris al acestora Amenda a fost dată in baza unei HCL care prevede că pe anumite străzi este interdicție totală a crește ,,animale mici ,,și păsări de curte Dar noi deținem 2 pisici - animale de companie - de care avem mare grijă ( de ce le-am mai fi salvat de sub roțile mașinilor din parcare , când erau pui?? ) înregistrate , vaccinate , deparazitate și care majoritatea timpului stau in casă , dar mai ies și in curtea comună , fără ca să deranjeze pe cineva, prezența lor , până când s-a mutat noua familie Când s-au mutat știau in ce condiții vor sta, iar pisicile existau cu mult înainte de a veni ei ...Știu că există CONVENȚIA EUROPEANÃ PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR DE COMPANIE - Strasbourg 2003 pe care Romania a ratificat-o sub forma Legii Nr 60 / 2004 aprobată de Camera Deputaților și de Senat care stabilește că,, animal de companie ,, se înțelege orice animal deținut sau destinat a fi ținut de către om , în special pe lângă casă , pentru agrement sau companie , să se asigure toate condițiile , îngrijirea și atenția ținând cont de nevoile etologice , în funcție de specie și rasă , să se asigure hrana , apa și posibilitatea de mișcare... etc Cum se poate ataca HCL-ul demonstrând că dețin 2 pisici animale de companie și nu animale mici? Cum se face diferențierea dintre animale mici și animale de companie? Fapta sancționată de HCL poate stabili contravenție ( deținere de animale mici )în domeniul în care a fost deja stabilită o lege( Legea 60/2004 - pentru protecția animalelor de companie) ???