avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Activitate GreatWhite

Activitate GreatWhite

una din infractiunile de fals. Si i s-a respins si actiunea in (prima)instanta....
Deci aceste "Mame Omizi" ale magistraturii nu se dezmint. Pt. cel picat: stai linistit: daca nu pica cineva, cum mai mancau o paine si cei din comisia de reexaminare?
P.S. La buna reputatie v-au verificat? La noi a picat unul pt ca avea un 18 indice 1.
Testul scris dureaza cam 2h- 30min. - 3h. Intai veti semna un acord de prelucrare a testelor. Veti avea vreo 7-8 teste si la fiecare vi se va explica cum sa-l completati. Veti avea si intrebari de logica asemanatoare cu cele de la proba de rationament, dar cele mai multe (cateva sute) vor fi de personalitate. La aceste veti raspunde cu Da sau Nu, Adevarat sau Fals sau veti fi pusi sa notati afirmatiile de la 1 la 5 unde 1 e cel mai fals in ce va priveste si 5 e cel mai adevarat (ati priceput, sper, ma cam grabesc). Tipu care va va explica completarea testelor va fi si la interviu. La noi au fost doua comisii la interviu iar toti cei picati am inteles ca au avut ghinionul sa fie intervievati de acest individ. Oricum, imi amintesc ca la scris o tipa a mototolit o hartie si i-a zis ca sa fie atenta ca e prea agresiva :-) La interviu va va intreba ce rol joaca intuitia pt. voi, (evident, sa spuneti ca nu va bazati pe ea), cum reactionati cand gresiti si alte balarii de acest gen. O prostie de testare depasita doar de cei care va vor testa. Deci... bafta!
Felicitari pt rezultate si.... va asteptam in bransa! Sper sa treceti cu bine si peste celelalte 3 probe care au mai ramas. Stiu ca cel putin la psihologic e o adevarata loterie. La noi au respins doua persoane absolut normale asa ca.... Dar poate ca domnii psihologi si-au facut norma de picati in toamna si voi nu veti avea probleme. Bafta!
Felicitari pt. rezultate si bafta in continuare pt ca aveti nevoie. EU am trecut prin aceste probe in toamna asa ca fiti atenti: veti fi asezati in banci ca la prima proba,, fiecare in banca ce are biletel cu numele lui pe ea. In total proba va dura aprox. 5 ore. Subiectele vor fi tot in plic sigilat, iar vi se dau ciorne, foaie de raspunsuri etc. In primele doua ore, veti primi spre rezolvare jumatate din testul total (fie partea de aranjat studenti in camere etc. si partea cu textele lungi, fie cea cu intrebarile mai scurte, in functie de ce G veti fi. Nu se pastreaza G de la juridic). Veti avea o pauza care la noi a fost de 40 de min. in care nu aveti voie sa vorbiti intre voi, mergeti la toaleta insotiti etc. Cu noi nu au fost insa asa de stricti, am mai vorbit intre noi, eu am tras si o tigara la toaleta :-). Dupa 40 de min. vin cu cealalta jumatate a testului, iar plic sigilat, iar ciorne, bla bla. Cu subiectele nu veti putea iesi, insa puteti iesi cu ciornele pe care va puteti nota raspunsurile. Bafta!
Eu am invatat 4 luni, cam 6-7 ore/zi (jobul mi-a permis sa mai citesc si la birou). Civilul il stiam binisor de inainte pt ca lucram mult cu el. Oricum, am trecut serios de 3 ori prin materie si anumite parti (putine) le-am repetat chiar de 4. Si apropos! Observ si aici aceeasi greseala pe care au facut-o multi si la exam. precedent, laudandu-se pe forum cu cate sute de grile faceau ei. Hai sa va dezvalui un secret: INFORMATIA SE INVATA DIN CARTI, NU DIN GRILE!!! Dar, ma rog, faceti cum va duce capul! Eu incerc sa va ajut!
NCC - Boroi, Stanciulescu (prescr. ext. Boroi mai vechi), reale- Barsan, obligatii - Statescu, Barsan, ctr. + succ.- Deak, pr. civ. - Boroi Ciobanu (codul pe la executare si Tabarca ce nu avea in carte Boroi), pen. gen. - Mitrache ( + Udroiu pe la pers. jur., aplicarea in timp.), pen. spec. - Udroiu, pr. pen. Udroiu. Sper ca n-am omis nimic!
Draga mea Goethe,
Repet: fac asta pt. ca stiu ce va asteapta si cu ce "personaje" va veti "confrunta".
Sunt (am fost) in exact aceeasi situatie ca tine. Mai picasem o singura data la INM acum vreo zece ani. De atunci doar jobul...
Eu acum am intrat cu 73 la juridic. Asadar:
1.Grile am facut cam putine (cam 10,20 pe zi). Majoritatea au fost din cartea de pr.civ. a lui Boroi (de la sfarsit) si din anii anteriori. NU-TI recomand cartea de grile a lui Udroiu. Are multe grile gresite. Pt. penal mai bine fa-le pe cele din alti ani.
2.Doctrina! F. putin la pr. civ. codul.
3.Aici e mai greu. Din cate am citit, aveti mai mult decat noi din NCC. Si nu stiu ca intindere cat inseamna asta. Eu iti recomand sa pastrezi o proportie echilibrata. Citeste mai ales ceea ce stapanesti mai putin.
4. F. bine faci. O sa ai timp suficient. Si eu am facut la fel si m-am descurcat de minune. Citeste Ghidul de pe site-ul INM (nu-l invata, n-o sa ai timp si nu te ajuta prea mult). Fa in schimb testele din anii precedenti. Eu am facut cam 2/zi. Oricum, eu mai mult m-as ingrijora pt. interviu decat pt. rationament...
Salut dragi candidati! Sunt o persoana care a sustinut examenul din august-octombrie 2012 si l-a si luat. Avand in vedere agonia si extazul din perioada invatatului (in care eram bucuros cand imi aminteam o definitie sau mai stiu eu ce clasificare si trist cand nu reuseam), dar mai ales a probelor de concurs, vreau sa vin in intampinarea voastra si, cu cea mai mare simpatie si sinceritate, va voi raspunde la toate intrebarile voastre legate de invatat, de derularea probelor, de alte proceduri sau ceea ce va intereseaza relativ la examen. Asta pt ca stiu prin ce treceti si prin ce veti trece. Noi mai avem putin pana la publicarea decretelor, asa ca ceva timp mai am...Sper sa va fiu cat de cat de folos!