avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate petreconstantin03

Activitate petreconstantin03

Răspuns la discuția Apartament spart
Am inteles.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Numai bine.
S-a constatat deja ca s-a intrat cu cheie, nu au fost semne de fortare sau de intrare prin efractie. Ea a zis ca erau doar 3 chei, una la ea, una la mine si una in apartament.
Ideea e alta, politia pare destul de incapabila, tipa nu are un domiciliu stabil, dupa incident s-a mutat si ea din apartament, nu stie nimeni unde, adresa de domiciliu nu corespunde cu cea a parintilor ei.
Eu vreau sa stiu daca pot face ceva mai mult decat sa astept politia, care face invitatii la sectie, prin SMS. Evident astia nu o sa dea de ea prea curand, de aceea as vrea sa stiu daca pot face vreo cerere sau plangere cuiva.
Nu am mai trecut prin nimic de genul si habar nu am ce formalitati sunt.
S-a intrat cu cheie, eu am ajuns primul in apartament, usa era inchisa decat cu clanta, nu si cu cheia.
Nu cred ca erau asigurate, interes avea sa le dea furate, tocmai sa nu fiu eu singurul pagubit, astfel banuiesc ca ea ar fi devenit din start principalul suspect.
Buna ziua,
Mi-a fost spart apartamentul in care stateam cu chirie de mai putin de o luna, fiindu-mi furat laptopul (un laptop Apple, in magazin avand pretul de 12000 RON). Aveam o colega de apartament, ea locuind acolo de vreo 4 luni. Ea pretinde ca si ei i s-au furat niste bijuteri (pe care nu le-am vazut niciodata, cand a fost intrebata daca are poze cu bijuteriile, spre surprinderea mea, avea poze cu toate bijuteriile). Am anuntat politia, s-au luat amprente, declaratii, etc. Am fost si la sectie sa dau declaratii detaliate, lucru pe care fosta mea colega nu l-a facut, din punctul meu de vedere ar trebui sa trezeasca niste banuieli politiei (eu oricum o banuiesc de faptul ca a inscenat totul). Politistii mi-au spus ca deocamdata ea este reclamanta, pentru ca ea statea cu contract acolo, spre deosebire de mine. A trecut o luna de la incident si tipa nu mai e de gasit, nici macar de politie ("nu raspunde la telefon, i-au dat chiar si mesaj"), insa nu s-a luat nicio masura. Banuiesc ca in astfel de cazuri, in care ea nu se prezinta, automat ea devine principalul suspect, se fac citatii si asa mai departe. As vrea sa aflu ce pot face eu, ce demersuri se fac, ce cereri si cui sa le adresez.
Inca o chestie, eu am adresele MAC ale laptopului, atat Ethernet cat si WI-FI (nu pot fi schimbate asa usor ca la orice alta marca, cu Windows, pe Apple, cu sistemul de operare OSX este destul de complicat). Cei de la potilie mi-au zis ca poate fi localizat folosind MACurile, insa m-au instiintat ca nimeni nu aproba o astfel de cerere in cazuri minore, ca acesta.
Astept un raspuns,
O zi buna!