Din cauza cresterii francului elvetian valoarea creditului a ajuns dupa 4 ani de plata a ratelor de la 93000euro la 125000euro in momentul de fata.
Imobilul intreg nu poate fi vandut cu mai mult de 100000euro. Iar daca s-ar vinde la acest pret pe mine m-ar dejavantaja cel mai mult, deoarece eu raman fara casa iar el cu o datorie de 25000euro la OTP.
Buna seara,
Problema mea referitor la ipoteca sta astfel:
In 2008 fratele meu a contractat un credit ipotecar pentru modificari si extindere constructie existenta. De comun acord am semnat ipoteca. Creditul a fost de 154000 de franci elvetieni. In mana a primit 93000 Euro. Din acestia 30.000 Euro au fost partea mea urmand ca eu sa achit lunar a treia parte din rata de 1000 de franci, adica 333 franci/luna. Eu am achitat , uneori destul de greu, dar am tinut pasul.
In 2009 el a plecat din Timisoara si si-a facut casa in alta parte. De atunci au inceput problemele. Esalonari peste reesalonari cu OTP. In cele din urma mi-a spus ca el a calculat ca pierde foarte mult platind acest credit si ca de la 1 ianuarie 2013 el nu mai achita nici o rata.
Pt. mine o rata de 1000 franci e prea mult si nu voi putea plati. OTP va scoate casa la executare.
Casa e tip duplex si eu as vrea sa-mi pastrez partea mea .
Va rog sa-mi spuneti daca aveti vreo idee cum sa ies cu bine din aceasta situatie!