avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate weglandro

Activitate weglandro

In cazul in care consideri ca ai incalcat un semn de circulatie si ca accepti sa platesti amenda, atunci plateste dupa primirea procesului verbal. Aroganta si dispretul politistului fac parte din fisa postului lor.
Dar merita sa faci o plangere impotriva lui. Asa, pentru sicanare. Cu siguranta nu va invata nimic, pentru ca nu e in stare! Dar pentru linistea ta.
Lasa avocatii. Pana recuperezi banii de la stat, trece mult timp.
Succes!
Buna ziua.
Am fost oprit de un echipaj de circulatie pentru depasirea vitezei in localitate. Agentul de circulatie mi-a mai cerut in plus si RCA si rovigneta, desi motivl opririi a fost clar depasirea limitei de viteza. A intocmit procesul verbal de contraventie, la care eu am completat la rubrica obiectiuni faptul ca mi-au fost solicitate si alte documente in afara celor pentru care am fost oprit (mentionez ca era un radar mobil, care a intrat pe contrasens pentru a ma opri). La scrierea obiectiunilor i-am atras atentia agentului ca semnase in locul unde era scris numele meu! Spre uluirea mea, s-a urcat in masina si a plecat. Fapta s-a petrecut sambata 15.06.2013. Ieri, 17.06.2013 m-am prezentat la sediul politiei si am rugat comandantul sa-mi explice ce s-a intamplat si daca asemenea comportament este normal pentru un agent de circulatie.
Am facut sesizare sa pot recupera procesul verbal pentru a putea plati amenda in termen de 48 de ore, ca orice cetatean cinstit. A fost chemat agentul care intocmise procesul verbal si spre stupoarea mea, scrisese ca am refuzat sa semnez procesul verbal. A fost intocmit un proces verbal de cedare-primire a procesului verbal de contraventie. Am constatat urmatoarele: pe cele doua procese verbale exista trei semnaturi ale agentului constatator si numai una singura a mea!
Intrebari: 1. Din cauza viciului de completare a procesului verbal de contraventie (respectiv doua semnaturi ale agentului atat in dreptul numelui acestuia cat si a numelui meu, faptul ca nu specifice sensul de mers al autoturismelor),pot cere judecatorului sa constate nulitatea de drept a a acestuia precum si a masurilor luate impotriva mea?
2. Avand in vedere agresivitatea manifestatea de echipajul de politie in vederea orpirii mele (a intrat pe contrasens obligandu-ma sa intru cu partea dreapta a autoturismului in sant) am motive intemeiate sa depun plangere penala impotriva agentului?
Va multumesc.
P.S. trebuie sa menitonea faptul ca atat comandantul politiei cat si agentul mi-au fost elevi in gimnaziu pe materiile fizica si chimie!