avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Activitate maxx2012

Activitate maxx2012

Răspuns la discuția Infractiune art.195 cod penal
In plangerea pe care am depus-o la registratura politiei am stipulat ca vecina X m-a vazut cand am fotografiat avizierul , si ca vecina Y a fost de fata cand presedintele mi-a recunoscut ca el a afisat la avizier facturile mele de utilitati cu adnotari jignitoare la adresa familiei mele. Si daca procurorul considera ca nu este un pericol social foarte mare si ii da NUP , dar ii da o amenda administrativa, atunci cum pot sa imi fac dreptate pentru ca in art.195 cod penal se spune destul de clar ,, Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare.
Dacă faptele prevăzute la alin. 1 şi 2 au fost săvârşite de un funcţionar care are obligaţia legală de a respecta secretul profesional şi confidenţialitatea informaţiilor la care are acces, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.''

Si cu imaginea familiei mele cum ramane? Daca procurorul considera ca omul a gresit si isi ia angajamentul ca nu mai face ( ca la scoala cand te prinde profesorul ca ai facut o boacana si iti iei angajamentul ca nu faci).
De mai bine de 6 luni de zile un presedintele asociatiei de proprietari de la mine din bloc imi tot poarta sambetele si nu stiu de ce. De cate ori o vede pe sotia mea si pe mama mea le jigneste si le vorbeste foarte urat. Tot de atunci am observat ca imi tot disparea corepondenta din cutia postala ( facturi, scrisori,extrase de cont ,etc.etc.) Am tot schimbat lacatul de la cutia postala , dar disparitiile continuau.Acum 2 saptamani la avizierul asociatiei au aparut facturile mele de utilitati cu adnotari si inscrisuri facute de presedinte aducand grave acuzatii si injurii la adresa familiei mele. Am fotografiat avizierul in prezenta unui vecin. Seara venind de la plimbare cu fetita mea m-am intalnit la parterul blocului cu presedintele care discuta aprins cu o vecina. Am salutat-o pe vecina si l-am intrebat cine a pus la avizier facturile mele de utilitati fara acordul si aprobarea mea.In acel moment presedintele a recunoscut ca el le-a pus si a inceput sa ma insulte si sa imi aduca injurii. L-am lasat in plata domnului ca am observat ca era sub influenta alcoolului si plus de asta eram si cu fetita si nu vroiam sa participe la o cearta intre mine si presedinte.A doua zi am depus la politie o plangere penala impotriva presedintelui care se face vinovat de infractiunea prevazuta la art.195 cod penal. Astazi un agent sef de la politie m-a chemat la audieri , prilej cu care am depus si dovezile ( fotografii facute la avizierul asociatiei cu facturile mele). Din discutia cu agentul sef a rezultat ca se poate ca procurorul care instrumenteaza cazul sa ii dea doar o amenda administrativa daca presedintele nu are cazier si este la prima abatere , si daca presedintele isi recunoaste vina si promite ca nu mai face. Conform art.195 cod penal pedeapsa pentru violarea corespondentei se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Cum s-ar spune pe romaneste presedintele va primi o amenda de cateva sute de lei si va scapa nepedepsit , acest lucru dandui curaj sa imi agreseze familia in continuare.
E posibil asa ceva?