avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate andrias

Activitate andrias

Bunicul meu patern a avut doi frati, care la randul lor au fost necasatoriti, fara copii sau descendenti, fara parinti in viata la data decesului. Acestia au concesionat in timpul vietii doua locuri de veci (unul langa celalalt)....in prezent pe aceste locuri existand si constructii funerare, realizate in timpul vietii de catre acestia. Primul a murit fratele, dupa sora, si ulterior unicul lor frate si mostenitor (bunicul meu - care are 3 copii). In timpul vietii, sora a vandut proprietatea sa unor terti, cu obligatia de intretinere...la scurt timp a decedat.
Datorita neglijentei, copiii bunicului mei nu au achitat la timp taxele pentru concesiunea locurilor de veci (intrucat deocamdata nu s-a dezbatut succesiunea)...si s-au trezit ca acestea au fost concesionate tertilor de care am vb mai sus, cei de la cimitir luandu-se dupa faptul ca acestia au avut-o in intretinere pe cea care le-am vandut casa si tertii declarand ca nu mai au cunostita de existenta vreunei rude ale defunctilor (desi stiau). in locurile de care vb eu, sunt inmormantati inlcusiv bunicii mei, fapt "necunoscut" de cei de la cimitir, unde cumva "s-a pierdut" actul care atesta faptul ca acolo sunt inmormantati ...la f scurt timp "s/a gasit" :).
Intr-adevar, am inteles ca procedura la cimitir (citatie la ultimul domiciliu al defunctei, a fost facuta legal...nimic de zis, insa in cadrul aceleiasi proceduri tertii au dat si o declaratie notarial, care din cate stiu eu suna ceva de genul "in cazul aparitiei mostenitorilor legali si/sau testamentari ai locului de inhumare nr____, acestia se obliga sa le cedeze cota ce li se cuvine, fara a implica administratia cimitirelor in orice eventual litigiu".

De asemenea, procedura priveste numai concesiunea terenului nu si constructiile funerare...pt ca pt acestea nu detin acte de proprietate, acestea fiind la noi.

Ce ne sfatuiti sa facem? este mai mult o chestie morala, de familie.
multumesc