Baietelul a fost declarat la 5 zile de la nastere, nu cred ca la asta s-a referit. Site-urile primariilor le-am rascolit si eu in prima faza, tocmai ca sa m-asigur ca am tot ce-mi trebuie la dosar, insa n-am gasit nimic. Pe net - cate link-uri, atatea variante (fara exagerare, n-am gasit doua link-uri care sa coincida intre ele). Asa c-am fost inspectat foarte atenta peretii ambelor primarii, in zadar . La Primaria Bragadiru, de exemplu, scuza functionarei pentru lipsa listelor cu acte a fost ca "se schimba mereu". In sfarsit, plecasem de-acasa convinsa c-am sa ma lovesc de multe neregului, asa ca m-am inarmat cu rabdare. Insa m-a pus pe ganduri faptul ca mi-a solicitat declaratia de care spuneam, pentru c-am fost convinsa din prima clipa c-a fost doar o curiozitate personala a functionarei si ca mi-a cerut declaratia doar pentru c-am considerat ca nu priveste pe nimeni motivul intarzierii, cata vreme m-am incadrat in limita de timp impusa de lege. De aceea am vrut sa m-asigur ca nu exista vreo prevedere care sa ma oblige la o astfel de declaratie.
Va multumesc mult.
Buna ziua,
Am o nelamurire legata de continutul dosarului pentru solicitarea alocatiei de stat pentru copii: in situatia in care, din motive personale, am depus cu intarziere acest dosar, sunt obligata sa atasez o declaratie scrisa prin care sa specific motivul intarzierii?
Angajatii Primariei Bragadiru imi solicita declaratia de care vorbeam din motiv ca am intarziat 6 luni in depunerea dosarului cu toate ca, din cate stiu, il pot depune in primele 12 luni de la nasterea copilului.
De asemenea, as dori sa stiu daca este in regula (din punct de vedere legal, ca moral sigur nu e :) ) ca birourile din cadrul primariilor sa nu afiseze la vedere documentele necesare intocmirii diverselor dosare. Referindu-ma strict la situatia mea, nu am regasit (nici la Primaria Bragadiru, nici la cea a sectorului 1) nicio lista oficiala cu actele necesare pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului si-a alocatiei de stat.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.