avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Activitate patrocle2012

Activitate patrocle2012

Deci s-a furat apă înainte prin niste tevi ilegale. Apa Nova s-a sesizat si a pus Asociatia la plata furtului. Eu as vrea o lege ca sa am baza legală la un eventual proces....
Buna ziua,
Este vorba despre o chestiune complicată pentru mine (proaspăt proprietar de garsonieră) si, bănuiesc, simplă pentru cei ce activează in domeniu.
Am cumpărat o garsonieră iar pe aceea chitanță de la administrator scrie clar că fostul proprietar NU are datorii. După ce m-am mutat, mi s-a adus la cunoștință că furnizorul de apă rece nu are contract individual pt fiecare apartament ci este pe întraga Asociație. Totul okay, numai că, Asociația a înregistrat niște pierderi mari de apă în perioada când eu NU eram proprietar si tot in aceeași perioadă datoria a fost esalonată pentru fiecare garsonieră în parte (adică 50 lei lunar timp de 2 ani). Fostul proprietar a plătit cât a stat acolo și apoi mi-a vândut mie. Așadar, mi s-a impus sa plătesc aceasta suma timp de inca un an, sumă ce reprezintă datoria fostului proprietar, eu nefiind acolo nici când s-au produs pagubele nici când s-a făcut eșalonarea datoriei. Bref:
-trebuie să plătesc acea sumă, ținând cont că nu am NICIO treabă cu ea (nu eram proprietar când s-au făcut aceste chestiuni) și nici nu am semnat nimic cu Asociația (cum că fac parte din ea sau alte chestii)
-mi se pare tare ciudat cum că o datorie se transmite prin locuița respectivă, si nu prin proprietar (Administratorul mi-a dat de inteles că datoria este a „apartamentului” și nu a proprietarului :wassat:)
-în aceste condiții, la ce bun mai servește acea adeverință (necesara vânzării/cumpărării) care stipulează clar că proprietarul nu are datorii)?

Vă rog, de asemenea, să imi dati și trimiteri către legile respective.
Vă multumesc,
Cu stimă, I.D.