avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Activitate lupica1

Activitate lupica1

Răspuns la discuția primire in avocatura
Am studiat statutul profesiei de avocat...sa inteleg faptul ca nu pot participat la acest examen...pentru ca in eventualitatea promovarii lui ,nu am alta posibilitate decat sa -mi dau demisia din MAI.Si,credeti-ma,prefer sa ies la pensie,daca nu se poate cu suspendarea activitatii de avocat.
Răspuns la discuția primire in avocatura
Din pacate nu pot participa la concursul de admitere in magistratura pentru cei cu vechime in specialitate de minim 5 ani,pentru ca nu am functia de ofiter de politie judiciara.
In primul rand vreau sa va salut,cu respect ,pe toti membrii acestui forum,inainte de a va supune atentiei dumneavoastra o problema.
Am varsta de 42 de ani , am obtinut diploma de licenta in drept ,in anul 2002,iar in prezent exercit functia de politist.Visul meu a fost mereu sa intru in magistratura,am sustinut de 6 ori consecutiv examen de admitere la Institutul National al Magistraturii,insa de fiecare data am ratat acest examen cu cateva sutimi sub nota minima.Nu comentez cauzele,imprejurarile sau ghinioanele care au contribuit la aceste esecuri.
Nu am renuntat la visul meu niciodata,dar datorita varstei mele,m-am gandit ca ar fi bine sa raman in MAI pana la pensionare.M-am gandit ca daca nu am reusit sa exercit functia de magistrat,macar sa intru in avocatura.
Acum vin cu intrebarea catre dumneavoastra: Ce modalitati as avea la dispozitie pentru a intra in avocatura,dupa pensionarea mea?Plecand de la premisa ca as fi luat examenul de primire in avocatura,pot sa-mi suspend activitatea din avocatura pana la pensionarea mea din MAI?Ca sa nu intru sub incidenta vreunui caz de incompatibilitate,ma pot transfera la alt Barou ?