Salutare tuturor .
( nu detin un detector de metale desi plin de curiozitate doresc unul )
La tara , in vara trecuta , am auzit persoane care s-au plangs ca si-au pierdut lucruri de valoare pe terenul de fotbal din comuna . Acel teren de sport nu are nici tribuna, nici tabela de marcaj , este o bucata de pasune unde au fost montate 2 porti . In timpul saptamanii vacile fac legea acolo , iar in weekend au access doar iubitorii de fotbal si de spart seminte.
Voi face rost de un detector de metale si am sa depun la Politia Capitalei actele necesare pentru obtinerea unei Autorizatii de Detinere.
Am inteles ca sunt necesare:
- Cazier judiciar,
- Carte de identitate, copie,
- Factura si chitanta detectorului,
- Taxa CEC 10 lei RON
problema mea este ca:
-
[ link extern ] /
nu ma ajuta sa aflu daca acea pasune sigur nu face parte dintr-un sit arheologic . catre cine sa ma adresez ca sa aflu acest lucru? Primaria imi poate elibera un document care sa imi permita sa ma joc detectorul fara sa creez disconfort vacilor in timpul vacantei de vara?
-in cazul in care gasesc ceva cu detectorul cine se ocupa sa imi evalueze obiectele ?
- cine considera ca am voie sa pastrez ce am gasit ?
- care ar fi criteriile ? daca e mai nou ca data mea de nastere pot pastra nefiind ceva importand din istorie ?
- mi se va strica vacanta cu declaratii daca descopar un obiect de valoare si voi pierde dreptul de joaca pe acel teren daca va fi declarat sit arheologic ? :sorry: se vor supara pe mine vacile si pasionatii de fotbal . O situate neplacuta si pentru mine si pentru primarie si pentru sateni