avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate bbird

Activitate bbird

Răspuns la discuția Curiozitate
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, deja mi-am activat un filtru de telefon si am cateva apeluri blocate la fiecare 2 ore de la numerele lor de telefon. Probabil o sa imi schimb la un moment dat numarul de telefon, pacat ca abia ce l-am platit. Mi-am dezactivat temporar pagina de facebook, pentru vreo 2-3 zile, apoi o sa le dau "block". Sper sa se calmeze si sa o lase balta, pentru ca deja insistentele lor si modul in care fac pe periculosii sunt de-a dreptul agasante.

Daca continua pe aceasta cale, probabil ar putea intra la hartuire in cazul in care ar apela la instanta, nu ar trebui decat sa scot un desfasurator. Iar discutiile prin mesaje dovedesc ca nu cunosteam aceasta persoana, precum si ca mesajul nu ii era adresat. In plus erau anumite detalii mentionate in mesajul initial, care daca nu se regasea in acea situatie, in care nu se regaseste, isi dadea seama ca e o coincidenta. Chiar ea i-a dat un mesaj unei cunostinte comune ca e posibil sa fie vorba de o coincidenta si ca vrea sa vorbim. Cred ca acestea ar putea fi dovezi in instanta, desi auzisem ca mesajele pe facebook si pe internet nu se iau neaparat in considerare si ar fi clasate ca si dreptul la libera exprimare. Am toate conversatiile, mai putin mesajul initial datorita unei erori de facebook, dar pe acela ii are ea. Precum si sms-uri trimise ei prin care sa dovedesc ca mi-am cerut scuze si ca era o eroare.

Din cate am aflat de la cunostinte comune, persoana nu are o stare materiala excelenta si nu beneficiaza de o educatie tocmai "aleasa", abia are liceul terminat, deci probabil nu vor decat sa stoarca cativa bani de la mine si sa ma intimideze cu minciuni, pe fondul ca avem cativa prieteni comuni si ca imi stiu numele, dar prietenii comuni nu sunt interesati sa se implice in astfel de situatii, iar doar cu numele nu pot face mare lucru fara dovezi reale. Sper doar sa nu fiu nevoit sa platesc cheltuieli prea mari de judecata in cazul in care ei chiar apeleaza la instanta si sa nu ma trezesc cu politia acasa. Am o mama slaba de inima si s-ar panica.

Desi din nou, ma indoiesc ca si povestea cu sarcina sa fie reala, avand in vedere ca m-a sunat prietenul ei sustinand minciuni gogonate cum ca ar fi la lucru in Austria si ca ar fi sotul ei, cand o cunostinta comuna mi-a confirmat ca fata e si necasatorita si prietenul ei era langa ea, ceea ce banuisem initial. Iar daca a avut un soc, ar trebui sa aiba o hartie de la un doctor autorizat ca sa dovedeasca acest lucru, sau poate chiar un psiholog, ca din cate stiu eu in instanta conteaza dovezi prin acte, nu vorbe. Sa presupunem totusi ca ar avea o cunostinta buna, un medic de familie sau un medic si ar putea face rost de actul respectiv, dar mesajul meu cu eroarea a venit la 1-2 ore dupa ce ea l-a citit, nu am putut sa il dau mai devreme.
Discuție Curiozitate
Am trimis zilele trecute un mesaj pe reteaua de socializare facebook, doar ca am gresit persoana. Mesajul era adresat unei persoane cu care trebuia sa ajung la o intelegere pentru a evita sa ajungem in sala de judecata, numai ca l-am trimis cui nu trebuia. Era decent, dar mai dur. Ulterior mi-am dat seama ca am trimis mesajul persoanei gresite si in cele din urma, dupa ce i-am explicat situatia, mi-am cerut scuze de mai multe ori, incercand sa inchei situatia intr-un mod dragut.

In schimb, fata a inceput sa ameninte ca ma da in judecata pentru ca ar fi insarcinata in luna a 3-a si la citirea mesajului pe facebook ar fi suferit un adevarat soc, iar ulterior sa ma sune prietenul ei, amenintand ca ar fi vorbit cu un avocat si ca se duc pana la final sa ceara despagubiri, tipul dandu-se drept sotul ei din Austria (prietenul ei, ca ea nu e maritata, era bine mersi in camera cu ea, se auzea vocea tipei pe fundal) sa ma ameninte ca ori ne intalnim sa discutam problema ori ma da in judecata ca prietena lui ar fi ajuns la spital in urma socului (daca din spital poti purta o conversatie lejera pe facebook...atunci e tare!, mai ales ca nu aparea vreun logo cum ca ar vorbi de pe smartphone/mobil).

Acum, presupunand ca nu ar fi totul o minciuna gogonata, ceea ce si pare a fi, si avand in vedere ca mama mea care are probleme cu inima a facut la randul ei, un real soc cand a vazut ca am 25 de apeluri nepreluate de la un singur numar si mesaje sa ii contactez sa vorbim, si avand in vedere ca mesajul a ajuns la acea persoana pe facebook dintr-o reala eroare, nici nu era in lista de friends macar, este posibil ca ce spun ei sa fie adevarat? Sau doar vor sa ma santajeze emotional, sperand sa ia cativa bani de pe seama naivitatii mele?