Laurentiu-Claudiu a scris:
Hu......Lovele fara numar,teapa internauta si abuz de incredere cu strigare pa Paypal,un sistem din asta de tepuit mai rar,acum vreo patru luni in dorinta de a recupera neste lovele ma gandeam si eu la asa ceva,dupa ce am citit neste chestii prin codul asta penal m-am razgandit...
Eu zic ca se merita sa depui plangere la politie,inclusiv in Romania,merge cam greu,din ce am citit pe aici o sa dureze cativa ani,e nasol ca ala sta in Ucraina si pe deasupra mai este si turc...De recuperat ceva.....................
Auzi ce fel de afaceri invartea asta,sa castigi increderea la atatea persoane nu este ceva usor,mai ales la sumele astea...
Te gandeai la asa ceva.. sa participi sau sa orchestrezi? :D
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Din punctul meu de vedere aveti dreptul de a va adresa politiei romane insa e posibil ca acestia sa nu vrea sa va primeasca plangerea penala.
Ca urmare a faptului ca vor exista foarte multe probleme juridice sunt de parare ca va trebui sa va angajati avocat pentru a se interesa de mersul anchetei penale si chiar pentru a va redacta plangerea penala si pentru a se indica probele.
Va trebui in primul rand sa se stabileasca ca fapta respectiva constituie infractiune.
O alta problema este si aceea daca in Ucraina fapta constituie infractiune.
Ar trebui sa consultati un avocat din Ucraina pentru a afla daca respectiva fapta constituie infractiune in Ucraina.
Este foarte complicata situatia...
Multumesc, din fericire in cazul meu suma nu justifica tevatura suplimentara.
Intre timp am aflat ca VISA are o politica de restituire a banilor in cazuri de genul de acesta 120 zile. Am vorbit cu angajatele de la banca (ING) undeva in a 115-a zi, insa s-au gasit sa inceapa demersurile abia in a 122-a zi.
Am aflat intre timp ca tipul a folosit un intermediar, majoritatea banilor nostri au ajuns la intermediar si apoi la tipul in cauza, iar acum pe intermediar il cauta recuperatorii de datorii din USA. :))
Deocamdata fiecare incearca sa vorbeasca cu autoritatile locale, insa m-as mira ca politia de la noi sa intervina si mai ales pt o suma mica, mai mare incredere am in banca.
Ce a facut el reprezinta intr-adevar frauda in Ucraina, nu stiu in Turcia, dar legal ar putea dura luni sau ani de zile pana sa recuperam vreun ban.. daca am putea recupera ceva. Din fericire, printre pagubiti sunt si rusi cu cunostinte. In fine, o sa revin cand aflu altceva.