avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate codulmuncii

Activitate codulmuncii

Ce spuneti, propunem o lege care permite partii ce a cedat un bun sa aiba un timp de 6 luni de la semnarea contractului vanzare/cumparare sa se razgandeasca asupra acestuia?
Incercati sa obtineti forma corecta a adeverintelor si sa faceti revizuire.
domnul avocat Av. Gabriel Klein Kiritescu, probabil ca fostul sot al doamnei nu era unul ideal, dar nu pot sa nu :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D la raspunsul pe care l-ati dat. Scuzati-ma va rog.
pe intelesul dv, divortul nu inseamna si decaderea din drepturi parintesti. probabil ca veti castiga si custotdia copilului, dar tatal are drepul sa-si viziteze copilul. are dreptul sa conteste hotararea cu privire la divort si la custodie.
nu inseamna nimic. patronul nu este organ de cercetare penala si recunoasterea in fata patronului cum că a furat nu reprezinta asumarea faptei. nu inseamna nimic. respectivul angajat poate sa arata in fata organelor de cercetare penala cum a fost indus in eroare, necunoscand limba, sa arate adevarul si cum a fost pus sa semneze pentru ceva ce nu a facut. de asemenea patronul poate fi tras la raspundere pentru inducerea in eroare a justitiei daca face plangere penala si aduce ca proba, pentru asa zisul furt, respectiva semnatura.
Cum sa va ceara inapoi drepturile salariale care vi le-a platit de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva? Instanta i-a oligat prin hotarare definitiva si executorie sa va plateasca aceste drepturi. Nicio alta hotarare judecatoreasca, intr-un proces separat, nu poate anula prima hotarare pentru ca intervine exceptia autoritatii de lucru judecat.
Asadar bine ca v-ati dat demisia si ca ati scapat de ei. Sa nu restituiti niciun ban inapoi.
Acest fel de renuntare este interzisa de lege, si oricat ar vrea salariatul nu poate renunta la dreptul ce i se cuvine prin lege, iar orice tranzactie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.
Important este daca se incalca dreptul la accesul liber la justitie in incercarea de a anula aceasta "tranzactie", intruca conform art. 38 din codul muncii hotararea este nula.
Intr-un conflict de munca, in calea de atac a apelului, partea a renuntat la unul din drepturile de care dispunea (admis in prima instanta), si recunoscut de codul muncii. S-a admis cererea si instanta de apel a respins capatul de cerere cu privire la acest drept.
Decizia Curtii de Apel este definitiva si nu poate fi supusa recursului.
Comform art. 38 din codul muncii, salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute de lege, orice tranzactie de acest fel fiind lovita de nulitate.
Cu alte cuvinte decizia Curtii de Apel este lovita de nulitate, insa nu poate fi supusa recursului datorita art. 483 alin. (2) din ncpc.
Partea a facut recurs si a invocat motive de nelegalitate ale deciziei Curtii de Apel, insa recursul este inadmisibil.
Se incalca dreptul la accesul liber la justitie?
Răspuns la discuția Cale de atac impotriva hotararii
Hotararea pronuntata in apel putea sa fie supusa recursului indiferent de mentiunile din cuprinsul acesteia, conform art. 406 alin. (6) si art. 410 din ncpc, daca in calea de atac a apelului s-ar fi renuntat la judecata sau la unul din drepturile pretinse si de care s-ar fi putut dispune.
Răspuns la discuția mentiunea \"definitiva \"
Legalizarea se face la instanta care a pronuntat-o.
Cu o copie dupa hotararea care v-a fost comunicata, cu cerere tip in care specificati ca doriti legalizarea hotararii nr.....dasar.... de la sectia....., cu chitanta reprezentand taxa de legalizare platita la posta in contul trezoreriei (5 lei) va infiintati marti sau joi (intre orele 9-13) la arhiva sectiei unde s-a pronuntat hotararea. Lasati la unul din membrii personalului de la arhiva documentele de mai sus si veti fi programata peste 1 sau 2 saptamani sa va ridicati hotararea legalizata de la registratura cu buletinul.